Ortaokul

MÜZİK

Müzik yoluyla öğrencinin kendini ifade edebilmesini, bireysel ve toplu iş yapabilme becerisi kazandırılarak, öğrencilerimizin müziği yaşam şekli haline getirip, toplumsallaşma sürecinde etkin bir araç olarak kullanmalarını, sanatsal ve estetik beğeni düzeylerini  geliştirmelerini ve evrensel değerlere sahip olmalarını amaçlamaktayız.

HEDEFLERİMİZ

Öğrencilerimizin müziğe yönelik olumlu tutum sergilemelerini, müziği sevmelerini ve yaşamlarına katmalarını sağlamak.

Ulusal Marşımızı doğru ve güzel söylemelerini sağlamak.

İlgi ve yeteneklerine göre bir enstrüman çalmalarını; kendi seslerini sevmelerini ve kullanmalarını sağlamak.

Müziksel işitme ve ritim duygularını geliştirmek

Bireysel ve toplu olarak bağımsız iş yapabilme alışkanlığını geliştirmek.

Estetik beğeni düzeylerini geliştirmek, iyi bir dinleyici olmalarını sağlamak.

Yerel, ulusal ve evrensel müzik kültürünü, bestecileri ve eserlerini tanımalarını sağlamak.

Ulusal Bayramlar, önemli gün ve haftalarda ritim gruplarımız, solo, koro ve müzik topluluklarımızla yer almak.

Tüm sınıfların en az yılda bir kez, yapılan çalışmalarda  sahnede yer almasını sağlayıp özgüvenini geliştirmektir.