Ortaokul

Fen Bilgisi

Fen Bilimleri dersi öğrencileri ; ilgilenen , keşfeden , sorgulayabilen , doğru kararlar verebilen , sorun çözebilen , yeni teknolojileri anlayabilen ve kullanabilen, yenilerini geliştirebilen bireyler haline getirmeyi  hedeflemektedir. Bu temel hedeflerin yanında , bu eğitimle , öğrencileri  gelecekte seçecekleri mesleklere  yönlendirmek , onlara çevre bilinci kazandırmak da amaçlanmaktadır. Fen Bilimleri derslerinde ağırlıklıklı olarak yaşayarak öğrenmeye büyük önem verilmektedir.Bu dersler ; teoriden çıkarırılıp laboratuvar uygulamalı düzeyde işlenilmektedir.Laboratuvar ve proje çalışmaları  ile gerek el becerilerinin gelişmesini gerekse de grup çalışmaları sayesinde sosyalleşmeleri yolunda  olumlu adımlar atılmaktadır.

Fen Bilimleri dersinde dersi sevdirmek , bilim ile ilgili konulara merak uyandırmak , araştırma ve gözlem yapma isteği oluşturmak için derslerimizi öğrencilerin bütün duyularına hitap etmek üzere CD , video , poster  , akıllı tahta ve  laboratuvar kullanarak destekleyerek olabildiğince görsel hale getirmekteyiz.Fen Bilimleri dersinde birçok etkinlik yapılarak öğrencinin değişik süreçleri görmesi , her süreç için ayrı strateji geliştirmesi amaçlanır.

Dersin derste öğrenildiği gerçeğinden yola çıkarak öğrencilerimizin dersleri çok iyi takip etmeleri ilk koşuldur.

Yıl içerisinde yapılan Bilim Fuarlarımızla öğrencilerimiz sorumluluk alma , özgüven , takım çalışması, kendini ifade etme gibi beceriler kazanırlar.

Ders içerisinde yapılan çalışmalara ek olarak öğrencilerimizin görsel hafızalarını desteklemek amacı ile 3D destekli eğitim ile eğlenceli bir eğitim ortamı sunmaktayız.

Kendi yaş grubundan dünya çocukları ile birlikte her yıl düzenli olarak katıldıkları WORLD SCİENCE DAY yarışması ile eğlenirken öğrenmenin keyfini çıkarırlar.

Çocukluktan  ergenliğe geçişi bu dönemde yaşayan öğrencilerimizin  doğru ve gerçek bilgiyi öğrenerek en iyi şekilde atlatmalarını sağlamak dersimizin ilkeleri arasındadır.

Bütün bu çalışmalar ile hedefimiz ;zor olarak nitelendirilen Fen Bilimleri dersine karşı olan önyargıyı yıkarak , öğrencilere etkinliklerle zenginleştirilmiş eğlenceli ders  ortamları sunmak ve bilinçli fen okuryazarları yetiştirmektir.Okul ve yurt içi sınavlarda başarı elde etmek hedeflerimiz arasındadır.