TARİHÇE

Özel Çağ Lisesi 1986 yılında A. Yaşar Bayboğan tarafından 83.750 m²  arsa üzerine kurulmuştur. İlk yıl sadece ortaokul hazırlık sınıfı olarak, 144 öğrenci ile öğretime başlamıştır. İkinci yıl ilkokul 1. ve 5. sınıfa 103 öğrenci alarak öğretime devam etmiştir. Mezun edilecek öğrenciler kendi öğrencilerimiz olsun düşüncesi ile ara sınıflara öğrenci nakli düşünülmemiştir. Kurum, okul olarak inşa edilmiş olup yaşam kalitesinin gerektirdiği tüm teknik özellikleri içermektedir.

1989 yılında lise binası ve ayrıca iki katlı yemekhane inşaa edilmiştir.

1991 yılında kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha,1993 yılında 395 kişilik tiyatro salonu hizmete girmiştir.

1996 yılında tüm sınıflara multi - media sistemi kurularak eğitim - öğretimin seviyesi yükseltilmiştir.

1997 yılında anaokulu ayrı bir bina olarak inşaa edilmiştir. Okul öncesi eğitim, Çağ Koleji'nin çok önem verdiği, ciddi çalışmaların yapıldığı bir eğitim bölümüdür.

1997 yılında 9 Temmuz 1997 tarih ve 3741 sayılı yasa ile ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ 9. Cumhurbaşkanımız   sayın Süleyman Demirel tarafından açılmıştır.

Türkiye Özel Okullar Birliği üyesi olan okulumuz 2001 yılında Uluslar Arası Okullar Birliği (CIS) üyesi olmuştur.

2004 yılında Özel Çağ Fen Lisesi kurulmuştur.

2012 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) üyesi olmuştur.

Özel Çağ Koleji 06.02.2012 tarihinde Uluslar Arası Okullar Birliği (CIS) tarafından tüm seviyelerde akredite olmuştur.

2013 -2015 yıllarında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans), Comenius Okul Ortaklığı projesi uygulanmıştır.

2016 yılına gelindiğinde, kolejimiz 800 ü aşkın öğrencisi ve 70-75 akademik personeli ile eğitim - öğretimini sürdürmektedir.

Ayrıca, 2 Kütüphanesi, 4 Fen Laboratuvarı, 3 Bilgisayar Laboratuvarı, Resim Atölyesi, Müzik Salonu ve 2 Konferans Salonu bulunmaktadır.

Çağ Koleji düşünce olarak az öğrenci alıp seçkin yetiştirmeyi ön planda tuttuğu için, ekonomi ikinci planda tutulmuştur. Bu anlayışla 2006 yılından itibaren birinci sınıfa sadece 2 şube açılmaktadır.

Okul öncesi eğitim veren Anaokulumuz, İlköğretim I. kademe, İlköğretim II. kademe ve Lise binalarımız fiziki yapıda ayrı binalar olup, bağlantı modeli ile kendi içinde bir bütünlük sergilemektedir.