Özel Çağ Koleji Kütüphaneleri

Bilgi çağında, aradığı bilgiye en doğru şekilde ulaşan öğrenciler yetiştirmek hedefimizdir.Bu bağlamda Çağ Koleji Kütüphaneleri; kurumumuzun eğitim ve öğretim hedefleri çerçevesinde öğrencilerimizin araştırma ve inceleme yapmalarına  ve kişisel gelişimlerini daha da ileriye taşımalarına katkı sağlamak için  güncel, gerçekçi bilgi kaynaklarına yer vermektedir.

Kütüphanemizde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin; eğitim ve öğretim sırasında ihtiyacı olabilecek Türkçe, İngilizce, Almanca kitaplar, güncel yayınlar, ansiklopedi, sözlük gibi danışma kaynaklarının yanı sıra CD, VCD, DVD, video kaset gibi görsel işitsel materyaller bulunmakta ve düzenli olarak yeni alımlar yapılmakta olup Britannica School veri tabanı kullanılmaktadır.

Okuyucularımıza danışma, yayın arama, makale tarama gibi kütüphane hizmetleri ve ''Bilgi Okuryazarlığı'', ''Bilimsel Araştırma Yöntemleri'', ''Konu Seçimi'', ''Kaynak Tarama'', '' Kısa Film Nedir, Nasıl Çekilir'' ile ilgili seminerler verilmektedir.

Kütüphanelerimiz Pazartesi - Cuma günleri 08.30-15.30 saatleri arasında, tüm teneffüslerde ve öğle arasında açıktır.       Ders esnasında kütüphanemizden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz "kütüphane izin kâğıdı" almak zorundadırlar.

Ortaokul ve lise kütüphanelerimizde haftanın her günü okuma saatleri gerçekleşmektedir.

" İki tür bilgi vardır: Ya bir şeyi bilirsiniz, ya da onun hakkındaki bilgiyi nerede bulacağınızı bilirsiniz." sözünden ilham alarak bilgi kaynaklarına erişmek ve her türlü öneri için kütüphanecimize başvurabilirsiniz.