İlkokul

Geleneksel Etkinlikler

Fen, Tarih ve Kültür Fuarı

Öğrencilerimizde bilimsel merakı uyandırmak, öğrencilerimizin yeni ve yaratıcı fikirler üretebilmelerini sağlamak, kendi düşünce ürünleri olan projeler gerçekleştirmelerine yardımcı olmak, bilimsel çalışma yöntemlerini kullanarak problem çözme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, yaşadığı yöreye ait kültür ve tarih öğelerini tanımak ve tanıtmak amacıyla her yıl Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler  alanlarında Fen, Tarih ve Kültür Fuarı düzenlenmektedir. Fuarda yapılan oylamalar sonucunda başarılı projelere çeşitli ödüller verilir. Sunumlar İngilizce-Türkçe olarak yapılır.

Yazar ve Şairlerle Söyleşiler, İmza Günleri

Öğrencilerimizin sanat ve edebiyata duyarlılıklarını artırmak amacıyla tanınmış yazar ve sanatçılarla söyleşiler ve imza günleri düzenlenmektedir. Her yıl Adana Çukurova Tüyap Kitap Fuarı'na katılım sağlanmaktadır.

Geleneksel Münazaralar

Öğrencilerimizin önceden belirlenmiş konularda ve belli kurallar çerçevesinde tartışmalarını, araştırma yapmalarını sağlamak amacıyla Türkçe olarak düzenlenen etkinliklerdir. Münazaralar yolu ile öğrencilerimiz, kendi fikirlerini savunurken karşıt fikirlere de saygı duyma becerisini kazanmaktadır.

Turnuvalar

Öğrencilerimizde takım ruhu oluşturmak ve spor disiplini kazandırmak amacıyla düzenli olarak voleybol, futbol, basketbol, badminton turnuvaları düzenlenmektedir.

Geleneksel Tiyatro Gösterileri

Öğrencilerimizin sanata ve özellikle tiyatroya ilgilerini artırmak, kendilerinin de bu etkinliklerde yer almalarını sağlamak amacıyla her yıl 4. sınıflarımız tarafından İngilizce Drama sahnelenmektedir. Aldıkları sağlam İngilizce altyapısını sergiledikleri bu dramalarla büyük beğeni toplamaktadırlar.

Ayrıca çeşitli tiyatro gruplarının gösterileri Tiyatro Salonumuzda sergilenmektedir.

Geleneksel Şiir Dinletisi

8. sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan şiir dinletileri her yıl sahnelenmektedir. Onların şiirin büyülü dünyasıyla buluşmaları ve şairlerimizi yakından tanımaları için büyük bir fırsattır.

Eğitsel -Kültürel Okul Gezileri

Günübirlik ve yatılı olmak üzere il içi ve de il dışı geziler düzenlenir. Çocuklarımızın bu gezilerde sosyal ortamda sorumluluk alma, kendi ayakları üzerinde durabilme, gidilen yerlerle ilgili tarihi ve turistik bilgileri edinme gibi kazanımları olur.

Medya Merkezi ve Planeteryum Ziyaretleri

Çağ Üniversitesi'nde bulunan Uzay Gözlemevi ziyaretlerimizle öğrencilerimiz farklı boyutta bilimsel bilgi edinme tecrübesi yaşarlar. İzledikleri 3 boyutlu filmlerin yanı sıra teleskop deneyimi edinirler. Çağ Üniversitesi Medya Merkezi ise gerek teknolojik donanımıyla gerekse zengin kütüphane arşiviyle çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunur.

Sinema Etkinlikleri

Öğrencilerimiz Tiyatro Salonumuzda sinema izlemenin keyfini yaşarken zaman zaman da sinema gösterimleri için onları sinema salonlarıyla buluştururuz. Keyifli vakit geçiren öğrencilerimiz, ders-sınav stresini atarak toplu mekânlarda bulunmanın gerektirdiği kuralları da benimserler.

Yardım Kermesleri

Her yıl düzenli olarak ilkokul ve ortaokulda organize edilen kermeslerle öğrencilerimizin ve ailelerinin hazırladığı ürünler satışa sunularak elde edilen gelir önemli derneklere ve yardım kuruluşlarına bağışlanmaktadır.

Eğitim Seminerleri

Sağlık, Hijyen, Beslenme, Trafik, Doğa ve Çevre, Ergenlik, Eco-School gibi konularda alanında uzman kişiler; okulumuz Tiyatro Salonunda öğrencilerimizle buluşurlar. Kaynağından bilgi edinen çocuklar, sorularıyla bilgi dağarcıklarına eklemede bulunurlar

Yıl Sonu Gösterileri

Anasınıfı ve İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, yıl boyu edindikleri bilgi ve yetenekleri yıl sonu gösterisinde anne ve babalarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşarlar. Şiir, koro, dans, halkoyunu, İngilizce Drama gösterileriyle izleyenleri kendilerine hayran bırakırlar.

Resim Sergileri

Öğrencilerimiz yıl içinde Görsel Sanatlar dersi kapsamında yaptıkları resimleri Adana, Mersin'de bulunan Alışveriş Merkezi ve Sergi Salonlarında sergileme şansı bulurlar.