İlkokul

İLKOKUL

Anaokulundan üniversiteye kadar, 500 bin m2 alan üzerine kurulu uluslararası standartlarda entegre bir kampüs olan Yaşar Bayboğan Kampüsümüzde, özel mimariye sahip binalarımız, kusursuz peyzajımız, 250’nin üzerinde kamera sistemi ve eğitimli özel güvenlik aracılığıyla 7/24 aldığımız güvenlik önlemlerimizle, öğrencilerimize huzurlu ve keyifli bir ortamda eğitim alma olanağı sağlıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, 40 yılı geride bırakmaya hazırlanan köklü geçmişiyle Çağ Koleji İlkokulu olarak, öğrencilerimize güvenli, hijyenik ve huzurlu bir eğitim ortamı sağlıyoruz.

Kurucumuz Yaşar Bayboğan’ın belirlediği kuruluş amaçlarımızdan biri olan “Az öğrenci alır, seçkin yetiştirir” ilkesinden hareketle, her yıl belirlediğimiz sınırlı kontenjanla öğrenci alıyoruz. Böylelikle her bir öğrencimizle yakından ilgilenerek, onları uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim vererek yetiştiriyoruz.

Türkiye'de az sayıda okulun sahip olduğu CIS akreditasyonuna sahip İlkokulumuzda Stem Eğitimleri uyguluyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizin Fen Bilimleri kazanımlarını Robotik Kodlama ile de destekliyoruz.

Uluslararasılaşmanın en önemli koşullarından biri olan İngilizce öğretimine, kurulduğu ilk günden beri son derece önem veren okulumuzda uyguladığımız split class sistemiyle, erken yaşta başladığımız dil eğitimleri sayesinde öğrencilerimizin TOEFL, Cambridge gibi sınavlarda üstün başarılar elde etmelerine yardımcı oluyoruz. Alanlarında uzman Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde, öğrencilerimizin günlük etkinliklerin içinde yaşayarak öğrenmelerini hedefleyerek, anadilleri dışında başka bir dilin düşünce sistemini de kavramaları için gerekli yetileri kazanmalarını destekliyoruz. Ayrıca E-twining projeleri kapsamında, Avrupa’daki farklı okullarla ortak projeler yürütüyoruz. Deneyimli Türk ve yabancı öğretmenlerimizin eşliğinde öğrencilerimizi, Avrupa’daki yaşıtlarıyla yaptıkları projelerde hem yeni kültürlerle tanıştırıyoruz, hem de İngilizcelerinin gelişmesine destek oluyoruz. Aynı zamanda Cambridge Sınav Uygulama Merkeziyiz.

Donanımlı bilgisayar ve fen laboratuvarları, resim-müzik atölyeleri, bale-dans salonları, çok amaçlı konferans salonları, kütüphane, tenis, basketbol, voleybol, futbol, bocce sahaları, yeşillikler içindeki bahçesi ve oyun alanları ile uluslararası standartlara sahip olan okulumuzda; alanlarında uzman sınıf ve branş öğretmenlerimizin hazırladıkları zengin içerikli, teorik ve uygulamalı eğitimin iç içe olduğu derslerimizi,  ergonomik sıralı sınıflarda, teknolojik donanımlar kullanarak işliyoruz.

Uzman Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarımızla öğrencilerimizi gizlilik ve güven içinde, istedikleri ve ihtiyaç duydukları her konuda yargılamadan dinliyor, onlara ışık tutuyor ve  sağlıklı karar verebilmelerine yardımcı oluyoruz.

Yeşil Bayrak ödülü sahibi okulumuzun uluslararası standartlardaki spor tesislerinde, öğrencilerimizin bedensel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hem açık hem de kapalı alanlarımızda çalışmalar yapıyoruz.

Okulum Temiz belgelendirme programı çerçevesinde aldığımız Okulum Temiz ve Beyaz Bayrak belgelerimizle hijyen şartlarının en üst seviyede uygulanmasındaki yeterliliğimizi tescilleyerek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim almalarını sağlıyoruz. Ayrıca, Beslenme Dostu Okul sertifikamızla öğrencilerimize uluslararası bir firmanın Gıda Mühendisleri tarafından gelişimlerine uygun olarak hazırlanan beslenme programlarıyla kaliteli bir beslenme imkanı sunuyoruz.

Aldığımız E-Safety Label E-Güvenlik Etiketi ile öğrencilerimizin ve velilerimizin digital veri güvenliğini sağlıyoruz.

Çağ Üniversitesi Kampüsü içinde bulunmanın ayrıcalığıyla, Çağ Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi, İngilizce Mütercim Tercümanlık ve Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümlerindeki uzman akademisyenlerle yaptığımız işbirlikleriyle, üniversitenin ilgili laboratuvarlarını kullanarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimizi geleneksel sınıf ortamlarından daha etkileşimli ve ilgi çekici bir öğrenme ortamı sağlayan,  fiziksel gerçeklik ile dijital dünyaları birleştiren sanal bir evren olan metaversele tanıştırarak, Metaverse Laboratuvarında karmaşık bilimsel kavramları fiziksel dünyada mümkün olmayan bir şekilde keşfetmelerine ve öğrenmelerine yardımcı oluyoruz. Bunlarla birlikte Finans Laboratuvarında düzenlenen finansal okuryazarlık eğitimleriyle öğrencilerimizin, diğer pek çok alanda olduğu gibi bütçe ve yatırımları yönetebilecek beceriyi, finansal bağımsızlığı sürdürecek özgüveni erken yaşlarda edinmelerini sağlıyoruz ve böylelikle uzman akademisyenlerin uyguladıkları çalışmalarla öğrencilerimizin bu alanlardaki gelişimlerine destek oluyoruz.

Deneyimli Türkçe öğretmenlerimizin eşliğinde özel tasarıma sahip kütüphanemizde, öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarının gelişmesine yardımcı oluyoruz.

Avrupa Kalite Ödülü sahibi okulumuzun, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı tarafından yürütülen Küresel Okullar Programı’nın (Global Schools Program) üyesi olan anaokulunda; öğrencilerini dünya sorunlarını düşünen, çözüm bulmak için gerekli stratejileri yürütebilen ve gezegene anlamlı katkılar sunan birer dünya insanı olarak yetiştirmeyi hedefleyen “Küresel Okul” unvanı ile öncelikli hedefimiz olan kalite kapsamındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Erken yaşta başladığımız dil eğitimleri sayesinde öğrencilerimizin dil gelişimlerini destekliyoruz.