İlkokul

Kulüplerimiz

Okulda öğrencilerimizin bireysel beceri ve bilgi birikimlerini kullanabilecekleri ortamlar yaratılır.

Öğrencilerin 4 yıllık ilkokul öğrenimleri boyunca bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla kulüpler oluşturulmaktadır.

Ders programlarının yanı sıra öğrencilerimizde kendine güven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmak amacıyla bilimsel, sosyal, kültürel sanatsal ve sportif alanlarda oluşturulan öğrenci kulüpleri ile toplum hizmeti çalışmaları düzenlenmektedir.

Bu etkinliklerin amacı, Türk Milli Eğitimi'nin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılâpları'na, ulusal değerlerine bağlı yurttaşlar olarak yetişmelerine, yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımları kazanmalarına katkıda bulunmaktır.

Sosyal etkinlikler, okul yönetimi ve velilerin işbirliği ile okul içi ve dışı imkânlardan yararlanılarak öğrenci kulüpleri ve toplum hizmeti kapsamında yürütülür

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL ÇAĞ İLKOKULU KULÜP LİSTESİ

KULÜP ADI

KULÜP ÖĞRETMENLERİ

KULÜP AÇIKLAMASI

BASKETBOL KULÜBÜ (3 ve 4. Sınıflar)

Sümer Akdağcık

Okul takımı için açılmış olup öğrenciler öğretmen seçimiyle kulübe yerleştirilecektir.

VOLEYBOL KULÜBÜ (2. Sınıflar)

Ebru Aslanalp

GÖRSEL SANATLAR KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Gülin Sai

Sanat atölyesinde temel çizim teknikleri, karakalem, natürmort resim, perspektif,  peyzaj çizim, imgesel çizim, grafiti  çalışmaları yer alacaktır.

KODLAMA KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Yekta Zan

Yıl içerisinde kodlamayı anlama, bilgisayarsız olarak  yada bilgisayar üzerinde kodlamalar yaparak örüntü ve algoritma yeteneklerini arttırmayı hedefler. Algoritma problemleri çözümlemenin ilk adımıdır.

ECO SCHOOL  KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Cansu Tasasız

Eco School eylem planı çalışmaları (Atık malzemelerle kumbara, eğitsel oyun, sabun, robotun tasarımı. Tasarladığı müzik aletiyle ritim çalışması, drama çalışmaları vb)

DRAMA KULÜBÜ (3 ve 4. Sınıflar)

Halit Ertürk

Çeşitli insan ve hayvan taklitleri, tekerleme söyleme, masal kitabı okuma, diyaloglar, doğru nefes alma, diksiyon çalışmaları

AKIL OYUNLARI KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Delal Mıstıkoğlu

Sudoku, kendoku, bardak oyunu, sihirli piramit, 3 taş,

mangala, tangram gibi akıl oyunları çalışmaları

DO IT YOURSELF KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Rabia Yılmaz – Gülhan Uçar

Yapıcılık, yaratıcılık özelliklerini ve el becerilerini geliştirici

atık malzemeleri dönüştürme çalışmaları yapmak

ENGLISH ADVENTURES IN  MINECRAFT (3 ve 4. Sınıflar)

Zack Sfenjeh – Özlem Zeka

Through collaboration, students take part in various fun projects in addition to Cambridge ESL puzzles in Minecraft.

DANS KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Özge Yücel

Temel dans teknikleri

JİMNASTİK KULÜBÜ (2 ve 3. Sınıflar)

Arzu Gök

Temel hareketler, esneklik ve kuvvet çalışmaları

SATRANÇ KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Nurdan Yüksel

Açılış ilkleri, oyun sonu mat çalışmaları, turnuvalar

PİYANO KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Esra Dönmez

Temel piyano çalma teknikleri çalışmaları

GİTAR  KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Demet Doğan

Öğrencilerimizin hem sosyal hem de sanatsal bilgi ve becerilerinin gelişmesini sağlayacak çalışmalar (Kulüp için kendi gitarını getirmesi beklenir.)

FUTBOL KULÜBÜ (2, 3 ve 4. Sınıflar)

Temel futbol teknikleri