ÇAĞ KOLEJİ – BİLGİ İŞLEM MERKEZİ HAKKINDA

Dünyanın internet ile tanışması ile birlikte, kolejimiz de, bilişim teknolojilerine yatırım yaparak teknolojik gelişmelere adım atmıştır. Bilgi İşlem Merkezi olarak, güncel teknolojilerin ve dünya standartlarında bilişim hizmetlerinin, kolejimiz bünyesinde sunulması için tecrübe ve bilgi birikimlerimizi zaman içerisinde ciddi projelere dönüştüren bir yapı haline gelmiş bulunmaktayız.

İletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte artık bilgiye istenilen her yerden her an ulaşmak, teknolojik çağın gereklerini yerine getirmenin her geçen gün daha büyük önem kazanması ile birlikte, çalışma alanları da sürekli değişmekte ve genişlemektedir.

Mevcut durumda Bilgi İşlem Merkezimiz, kolejimizde halen kullanılmakta olan bilişim sistemlerini geliştirmek ve yeni teknolojileri kolej bünyesine kazandırarak, bunları etkin ve verimli bir şekilde kullanmak, ayrıca mevcut yapıda kullanılan tüm bilgisayarların ve teknolojik altyapı sistemlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak olarak tanımlanan misyonu sürdürmektedir.

GÖREVLERİMİZ

• Sistemi ayakta tutmak, yönetimini ve bakımını sağlamak.
  • Sistem güvenliğini ve sistemin yedeklenmesini sağlamak,
  • İleriye dönük ihtiyaç ve kapasite planlaması yapmak.
  • İnternet erişimlerini güvenli hale getirmek,
  • Ögrenci, ve öğretim personelinin kesintisiz iletişimini sağlamak,
  • Sistemdeki tüm kullanıcıların (ögrenci, öğretim personeli, idari personel) ve grupların yönetimi (kullanıcı yaratma/silme/değistirme/şifre verme...)
  • Tek merkezden kısa sürede hizmet verebilmek,
  • Sistemlerimize gelebilecek dijital saldırıları önlemek,
  • Kolej içi Bilgi İşlem donanımlarının bakım ve teknik desteğini sağlamak.

MİSYONUMUZ

Bilgi İşlem Merkezi olarak misyonumuz;

• Eğitim ve araştırma hizmetlerine yönelik olarak bilgisayar hizmeti sunmak,
  • Kolej bünyesinde, iletişim altyapısını (elektronik ağ yapısını ) oluşturup, işletmek ve yönetmek,
  • Kolejimiz idari hizmetlerine bilgisayar yazılım ve kullanım desteği vermek,
  • Öğrencilere ve öğretim personeline bilgisayar kullanım olanağı sağlamak,
  • Tüm öğrencilerimizin ve öğretim personelimizin kullanımına internet, bilgi ve iletişim olanaklarını ilk günden sunmak.
  • Öğrencilerimize çeşitli alanlarda faydalanabilecekleri bilgisayar laboratuvarları sağlamak,
  • Kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek iletişim olanağı sunarken sistemleri en iyi şekilde korumak ve sürekliliği güvence altına almaktır.

Bilgi İşlem Merkezi olarak, yapılan yatırımlarda hep ihtiyacın bir adım sonrası düşünülerek hazırlıklarımızı yapmaktayız.

VİZYONUMUZ

• Bilgi-İletişim teknolojilerindeki gelişmeleri takip edip kolejimizdeki öğrencilere ve akademik personele çağın gerektirdiği tüm iletişim olanaklarını sunmak ve koleje yeni açılım olanakları sağlamak.
  • Kolej eğitimi boyunca öğrencilerin bilgi teknolojilerinden maksimum yararlanmasını sağlamak
  • Bilgi teknolojileri kullanımında diğer kolejler arasında en ön sıralarda olmak.