Ortaokul

Matematik

Matematik, bilimi, doğayı, sanatı, sporu, insanı , yani hayata dair her şeyi anlamayı kolaylaştırır. Şairin dediği gibi ‘’Matematik tüm bilimlerin anasıdır’’ sözü belki biraz tartışılır ancak tüm bilimlerin ihtiyacı , olmazsa olmazıdır  matematik.

Öğrenciler, hızla gelişmekte olan bir dünyada yaşadığımızı, bu hızlı değişim ve gelişimde yeni buluşlar ve eserlerin ortaya çıkarılışında, bir çok  sanayi dalının gelişmesinde ,  matematiğe ve matematikçilere duyulan gereksinimi kavramalarıdırlar.

Matematik, hep  korkulan  asık yüzlü korkulacak bir disiplin olmaktan çok, yaşamı çözmenize yarayacak bir yoldur. Okulumuzda öğrencilerimize aşılamak istediğimiz düşünce biçimi budur. Özel Çağ Ortaokulu matematik programı ezbercilikten uzak, öğrencilerin analitik düşünce sistemini ve mantığı kullanabilmesini, onların yaşamın içindeki matematiği keşfetmesini sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 5, 6,7 ve 8. sınıf Matematik müfredatına uygun hazırlanan program, etkinlikler ve materyaller ile zenginleştirerek uygulanır.

Matematik dersinin öğrenilmesinde öğretmenler, değişik yetenek ve bireysel farklılıklara sahip öğrencilerin konuları ve örnekleri incelemelerinde, araştırmalarında, kendi çözüm yollarını geliştirmelerinde, fikirlerini arkadaşları ile paylaşmalarında ve problemlerini bir çözüme ulaştırmalarında yardımcı olur ve önderlik ederler.

Amacımız;

• Öğrencilerin daha önce kazandıkları sayı ve işlem kavramlarını pekiştirmek ve geliştirmek .
  • Öğrencilere günlük hayatlarında karşılaştıkları problemleri çözebilmelerini sağlayacak bir düşünme yolu kazandırmak.
  • Öğrencilerin edindikleri bilgi ve teknik becerileri; problemleri çözmede, günlük yaşantılarında ve farklı derslerde verimli şekilde uygulamalarını sağlamak.
  • Öğrencilere; analiz etme, tümdengelim ve tümevarım ile yorumlama, genelleştirme ile düşünme yolunu öğretmek.

Yıl içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışma ve etkinlikleri takip ederek öğrencilerimizin katılımını sağlamaktayız.