Ortaokul

HEDEFLER

Okulumuzun temel hedeflerinden birisi olan İngilizce’yi etkin kullanan öğrenciler yetiştirmek amacı ile öğrencilerimize kaliteli bir İngilizce öğrenimi sağlanmaktadır. Derslerimizde konuşma,dinleme,okuma ve yazma becerilerini eğlenceli şekilde kazandırmak İngilizce kulanımını kalıcı kılmaktadır.

Farklı öğretme yöntemleri kullanılarak(müzik,drama,konuşma,rol alma…) çeşitli öğrenme stillerine sahip öğrencilerimize ulaşılmaktadır.

Tüm İngilizce dersleri görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir. Öğrencilerimizin öğrenme ortamları,yabancı  öğretmenlerimizin farklı kültürel özellikleri, geldikleri ülkelerdeki deneyimleri ve dil öğrenimi alanında kullandıkları farklı metotlar ile zenginleştirilmektedir.

PROGRAM

İngilizce programı, Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü İngilizce müfredatı geliştirilerek ve ders saatleri arttırılarak, Türk ve yabancı öğretmenler tarafından uygulanır. İngilizce sınıfları, kullanılan kitaplar ve malzemeler, okuma programları, her sınıf seviyesinde hazırlanan İngilizce gösterileri, sunumlar, kulüp çalışmaları ve diğer etkinlikler de uygulanmakta olan programı renklendirmekte ve dsteklemektedir.Öğrencilerin, İngilizce düzeylerini uluslararası standartlarda ölçmek için seviyelerine uygun bu amaçla düzenlenen sınavlara katılmalarına fırsat tanınır ve öğrencilerimiz katılım konusunda teşvik edilir.

Öğrencilerimizin İngilizceyi etkin olarak öğrenmeleri amacı ile ana sınıfından üçüncü sınıfa kadar yabancı öğretmenle ders yapılmaktadır. Dördüncü sınıftan itibaren yabancı öğretmenlerimizin de etkin olduğu bir kadro ile İngilizce programına devam edilir.

Öğrencilerimizin yaratıcı yönlerini geliştirmeleri, ikinci bir dilde iletişim kurma özgüvenini deneyimlemeleri için her sınıfın gerçekleştirdiği İngilizce Gösterilerimiz, dil kulüplerimiz, çeşitli sunumlarımız ve disiplinler arası oluşturulan projelerimiz vardır.

Programımız dört ana öğrenme alanı üzerine inşa edilmiştir: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Ana sınıfından itibaren öğrencilerimiz bu program ile öğrencilerimiz   dört temel alanda da gelişirler. Temel bilgi ve beceriler ile başlayan dil yolculuğu öğrencilerimizin bu dili işlevsel olarak kullandıkları düzeye gelmesi ile devam eder.

İngilizce programımızın başarısını tespit etmek adına öğrenci çalışmaları/ gelişimleri sürekli olarak ölçülür ve değerlendirilir. Çeşitli ölçme ve değerlendirme araçlarının kullanıldığı programımızda, öğrenci ürünleri büyük önem taşır ve portfolyo sunumları ile desteklenir.

ETKİNLİKLER

İngilizce konuşan yabancı öğretmenlerin katkılarıyla öğrencilerilerimizin farklı kültürlerle tanışması onların dünya vatandaşı olmaları yönünde önemli bir aşama sağlanmaktadır.Yabancı öğretmenlerimiz bu konuda model oluşturarak kendi geleneklerimizin yanı sıra Cadılar Günü, Şükran Günü, Paskalya, Noel gibi Batı geleneklerini de tanımamızı ve bir dünya vatandaşı olma fikrine adapte olmamızı sağlarlar.

Bunun yanı sıra her seviyede yıl sonu İngilizce gösterileri yapılması bir okul geleneği haline gelmiştir. İngilizce şarkılar, müzikaller ve tiyatro gösterileri çerçevesinde yapılan bu gösteriler öğrencilerimizin İngilizce dil gelişimine katkıda bulunmanın ötesinde, karakter gelişimlerine ve özgüvenlerini geliştirmelerine de inanılmaz katkıda bulunmaktadır.