YAZAR TAHA RAMAZAN ÜRESİN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

27.04.2018 tarihinde Yazar Sayın Taha Ramazan ÜRESİN’i okulumuzda ağırladık. Fen ve Anadolu Lisesi  10. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelen Psikolojik Danışman ve Yazar Sayın ÜRESİN  “Yoksulluk En Çok Çocuklara Değer” adlı kitabının tanıtımını yaptı ve edebiyatın bizler için öneminden bahsetti.

Kitabında çocukların, işsizlerin, kadınların hikâyelerini konu alan Üresin, kendi hayat hikâyesini ise  “Psikoloji bölümüne girerken amacım, enine boyuna insanı tanımaktı. Lisede okuduğum kitaplar beni insan duygularını, davranışını anlama çabasına götürmüştü. Bu işin kolay olduğunu zannedip psikoloji bölümünü bilerek ve isteyerek okudum. Bitirdiğimde aldığım cevapların sadece bir başlangıç olduğunu gördüm. Bu arada klasik edebi eserlerle daha fazla ilgilenmeye başladım. Ve bilimsel psikolojinin başlangıcının bu eserlerde olduğunu fark ettim. Artık okumalarımdan aldığım zevk bambaşkaydı. En büyük psikologların en büyük edebiyatçılar olduğunu iyice anladım. Edebiyata olan hayranlığım katlanarak sürdü. Şu sıralar insanı anlama çabasını, okuyarak ve öyküler yazarak sürdürüyorum” ifadeleriyle anlattı.

Sunum sonunda öğrencilerimizin sorularını da cevaplayan Sayın ÜRESİN’e,  katılımlarından ve verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.