VEX ROBOTICS MERSİN TURNUVASI ÇAĞ KOLEJİ'NDE

VEX ROBOTICS MERSİN TURNUVASI ÇAĞ KOLEJİ'NDE
VEX ROBOTICS MERSİN TURNUVASI ÇAĞ KOLEJİ'NDE

VEX Robotics Mersin Turnuvası 22 Şubat 2020 Cumartesi günü okulumuzda gerçekleşecektir.

Guinness rekorlar kitabında dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan #VEXRobotics'in Türkiye'deki yeni sezon 6. turnuvası Mersin'de yapılacaktır.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen, İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerden oluşan takımlar, diğer takımlarla işbirliği de yaparak, iyinin de iyisi olmak için mücadele edecekler.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin VEX IQ robotları ve STEM projeleri ile VEX IQ Challenge'da mücadele edecekler.

Takımların otonom programlamaya yönelik becerilerini geliştirebilecekleri Programming Skills maçları, rekabetin değil işbirliğinin ve dostluğun ön plana çıkarıldığı Teamwork Challenge ve Robot Skills Challenge ile yeni çağın en keyifli hobilerinden birinde beceriler sergileniyor olacak.

VEX Turnuvaları sadece bir robot mücadelesi değildir. Öğrenciler mühendislik becerilerini robottan bağımsız olarak sergileme imkanı bulurlar. Tüm süreç boyunca tuttukları mühendislik defteri ile amacına uygun bir robot yapmak için denedikleri farklı tasarımları, takımca geliştirdikleri, uyguladıkları ve vazgeçtikleri fikirleri hafta hafta deneyimleme imkanı bulacaklar.

Mühendislik Defteri ile mühendisliğin en önemli adımlarından biri olan projelendirme sürecini gözlemleme imkanı bulacağınız turnuvamızda aynı zamanda STEM Project Award ile geleceğin robotçu bilim adamlarının da dünyalarına ışık tutacağız.

Büyük heyecana ortak olmak için sizleri 22 Şubat 2020 Cumartesi günü Çağ Koleji'nde aramızda görmekten mutluluk duyarız.

VEX Robotics turnuvalarına hem yurtiçinde hem de yurtdışında katılım ücretsizdir.

Detaylı bilgiler için www.egitimdeinovasyon.org sayfasına bakabilirsiniz.

Yarışmaya kayıt ve katılan takımların listesi için https://www.robotevents.com/…/vex-iq-c…/RE-VIQC-19-1062.html