Şaziye İvegin Basketbol Okulu Açıldı !

Şaziye İvegin Basketbol Okulu Açıldı !
Şaziye İvegin Basketbol Okulu Açıldı !

ŞAZİYE İVEGİN


Adana doğumlu olan ve eski bir basketbolcunun kızı olan Şaziye, 7. sınıfta iki kız kardeşi ile birlikte basketbola başladı. Üç kız kardeş Adana kulübü Botaşspor’da 2 kez Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası’nda şampiyon oldular. 22 yaşında takımının kaptanlığını üstlenerek ülkedeki en genç kaptan olan bayan basketbolcu oldu. Botaşspor’da geçirdiği 10 başarılı yılın ardından, 7 Mayıs 2004’te Fenerbahçe’ye transfer oldu.4 senede Fenerbahçe’de 9 kupa kazandıktan sonra 2007-08 sezonu için İtalya’nın Montigarda Basket ile anlaştı ve bir sezonu burada geçirdi.

Ertesi sezon tekrar TKBL’ye dönen Şaziye Beşiktaş Cola Turka ile sözleşme imzaladı. Daha sonraki sezon Rüya Takım olarak adlandırılan Diana Taurasi,Sylvia Fowles,Sue Bird,gibi yıldızlara sahip olan Rus temsilcisi Spartak Moskova’ya transfer oldu. Spartak ile Rus Ligi ve Euroleague’de 5 başarılı ay geçiren Şaziye ülkesine ve ailesinin yanına dönme isteği ağır basınca Türkiye’ye döndü ve Galatasaray ile anlaştı. Aynı sezon Galatasaray ile Fiba Eurocup Şampiyonluğunu kazandılar.

2009-10 sezonunda Mersin Büyükşehir Belediyespor ile sözleşme imzaladı ve başarılı geçen bir sezon sonrası eski takımı Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2011-12 sezonu başında ses getiren bir transfere imza atarak Galatasaray Medical Park ile anlaştı.2 sene Galatasaray forması giydikten sonra IÜBGD ile anlaşan Milli Basketbolcu halen IÜBGD takımında forma giymektedir

Şaziye, sayısız kez giydiği milli takım formasıyla ülkesinin basketbol takımının başarılarına katkı sağladı. İvegin, Almeria, İspanya’da düzenlenen 2005 Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanan milli takım kadrosunda yer aldı. Milli Takım’ın Avrupa 2.si olduğu EuroBasket Kadınlar 2011’de takımına hem hücumda hemde müdafada büyük katkı sağladı . 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye Kadın Millî Basketbol Takımı kadrosunda yer aldı ve takımın 5. olmasına önemli katkıda bulundu. 2013 Avrupa Bsketbol Şampiyonasında takımımızn 3.lük kürsüsüne çıkmasında rol oynayan oyunculardan biri olan Şaziye 29 Ağustos 2013 yılında hayatını Muratcan Üner ile birleştirdi.

Kariyerinde çok önemli başarılar ve ilkler bulunmasına rağmen saha içinde ve dışında centilmenliği , alçak gönüllülüğü, yardımseverliği ,çalışkanlığı ve profesyonelliği ile herkesin sevgi ve saygısını kazanan Şaziye İvegin Üner 2014 yılının Ekim ayında kendi Basketbol ve Spor Okulları ile kız çocuklarını spor ile tanıştırmak ve Parkenin Yeni Perilerini yetiştirmeyi hedeflemektedir.