ÖZEL ÇAĞ KOLEJİNDE  18  MART  ŞEHİTLERİ ANMA ve ÇANAKKALE DENİZ  ZAFERİ'NİN  104. YIL DÖNÜMÜ  TÖRENİ

Türk Milletinin vermiş olduğu en önemli  mücadelelerden biri olan Çanakkale Deniz Savaşları’nın 104. yıl dönümü nedeniyle  okulumuz  tiyatro  salonunda  bir tören düzenlendi. Çanakkale Savaşı ile ilgili yazı ve şiirlerin okunduğu programda 11.sınıf öğrencilerimizin sergiledikleri ‘’ÇANAKKALE ZAFERİ ‘’ isimli müzikli tiyatro büyük ilgi gördü.

Biz  ÇAĞ  AİLESİ   Türk tarihinin dönüm noktalarından olan, bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı ’Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve vatanımız uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden aziz şehitlerimizi anmak için  Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.

Yürüdüğü yolda iz bırakmayan, o yoldan geçmiş sayılmaz. Ey Şehitlerimiz, siz de Çanakkale’de iz bıraktınız. Tarihimizde de yüreğimizde de ruhumuzda da iz bıraktınız. Bizler ilhamımızı siz şehitlerimizden alıyoruz. Biz de sizin gibi özgürlüğümüze ve barışa sahip çıkıyoruz.

EY AZİZ  ŞEHİTLERİMİZ,

Siz toprağın altındakiler, biz üstündekilere ilham olsun. Bükülmez bileklerinize, korku bilmez yüreklerinize selam olsun. Özgürlük için toprağa düşüp toprak olan siz şehitlerimizin ruhları şad olsun.