ÖZEL ÇAĞ KOLEJİ ANADOLU LİSESİ / FEN LİSESİ / FEN ve TEKNOLOJİ LİSESİ OKULUM TEMİZ BELGESİ!

ÖZEL ÇAĞ KOLEJİ ANADOLU LİSESİ / FEN LİSESİ / FEN ve TEKNOLOJİ LİSESİ OKULUM TEMİZ BELGESİ!
ÖZEL ÇAĞ KOLEJİ ANADOLU LİSESİ / FEN LİSESİ / FEN ve TEKNOLOJİ LİSESİ OKULUM TEMİZ BELGESİ!

ÖZEL ÇAĞ KOLEJİ ANADOLU LİSESİ/ÇAĞ FEN LİSESİ/ÇAĞ FEN ve TEKNOLOJİ LİSESİ

OKULUM TEMİZ BELGESİ!

             Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü arasında yapılan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” denetimlerinden geçen okulumuz, gerekli tüm önlemlerin yerine getirildiğini belgeledi.

            Eylül ayında “Okulum Temiz” belgesini almak için çalışmalarımıza başladık. Okulumuzun Risk Değerlendirme Raporunu hazırladık. Ayrıca “Enfeksiyon Önleme ve Kontrol  Eylem Planı”nı  hazırlayarak uygulamaya koyduk.                                                                                     2,5  ay süren titiz ve detaylı bir çalışma yürütülerek; tüm açık ve kapalı alanlar, odalar, sınıflar, yerler ve duvarlar uyarı yazısı, poster, sticker, talimat ve dezenfektan vb. ile donatıldı.  Tüm mekanlara kapasite kullanım tablosu asıldı. Ayrıca kurumumuzda HES Kodu Sorgulaması zorunlu hale getirildi.                                                                                                                                             Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu’nda ön görülen tüm şartlar hayata geçirildi.

            Türk Standartları Enstitüsü tarafından gördüğümüz teftişte okulda alınan önlemler en ince ayrıntısına kadar denetlendi. Hazırlanan belgeler, raporlar, talimatlar, formlar tek tek incelendi. Tüm iç ve dış mekanlar ayrı ayrı gezildi.

           Yapılan incelemeler sonunda “Türk Standartları Enstitüsü Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programına ait gerekli tüm şartları yerine getirmiş olduğumuzu onaylandı ve yapılan denetimler sonucunda “Okulum Temiz” Belgesi almaya hak kazandık.

           Emeği geçen öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ederiz.