ÖZEL ÇAĞ FEN/ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ CENNET-CEHENNEM OBRUKLARINDAYDI

15 Nisan 2019 tarihinde okulumuz 10. sınıf Fen ve Anadolu Lisesi  öğrencileri tarih, coğrafya ve kimya dersi kapsamında öğrendikleri konuları pekiştirme amacıyla Cennet-Cehennem obruklarına gittiler.

Öğrencilerimiz öncelikle Astım Mağarası’nı gezerek sarkıt, dikit ve sütun örneklerini yakından görme fırsatı elde ettiler. Daha sonra doğal yollarla oluşan, her yıl çok sayıda seyahatsever tarafından ziyaret edilen Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi’ndeki Cennet-Cehennem obruklarını gezdiler.

Akdeniz bölgesinin genelinde bulunan karstik yapının yıllar içerisinde yağmur ve doğal koşulların etkisiyle çökerek meydana getirdiği Cennet-Cehennem obruklarını keyifle gezen öğrencilerimiz, 452 basamakla inilen Cennet çöküğündeki kiliseyi de görme fırsatı buldular.

Bölgedeki meşhur köy kahvaltısıyla da geziyi zevkle tamamlayan öğrencilerimiz, hem arkadaşları ve öğretmenleriyle güzel bir gün geçirdiler hem de bölgeyi daha yakından tanıma şansı buldular.