ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ZÜBEYDE HANIM ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNDEYDİ

ÖZEL ÇAĞ FEN/ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ZÜBEYDE HANIM ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNDEYDİ

Hızlı bir toplumsal değişim ve dönüşüm içerisinde bulunan ülkemizin çağdaş uluslar topluluğunun seçkin bir üyesi olması için sosyal refah hizmetlerine gereksinimi yaşamsal öneme sahiptir. Ülkemizde pek çok engel türü; önlenebilir ve korunabilir sorunlara bağlı oluşmaktadır. Bu bilinçle okulumuz 11 Fen Lisesi öğrencileri 3 Aralık Pazartesi günü Tarsus Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezine giderek engelli öğrenciler için aldıkları  eğitici oyun setlerini engelli kardeşlerine verdiler. Öğrencilerimiz, engelli öğrencilerle birlikte pek çok etkinlik yaparak güzel ve anlamlı bir gün geçirdiler.

Çağ Koleji öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlanacak bir gün değil engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engellerin kaldırılması, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşama sevinçlerinin artırılması için farkındalıkların oluşturulmaya çalışıldığı bir gün olması gerektiği mesajını verdiler.  Çağ Koleji olarak bu duygu ve düşüncelerle engelli bireylerin mutlu ve huzurlu yaşadığı, topluma katılabildiği bir dünya arzusuyla Zübeyde Hanım Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi yöneticilerine ve personele, katkılarından dolayı ise tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.