ÖZEL ÇAĞ FEN ve ANADOLU LİSESİNDE GENÇLİK FESTİVALİ ÇOŞKUSU

ÖZEL ÇAĞ FEN ve ANADOLU LİSESİNDE GENÇLİK FESTİVALİ ÇOŞKUSU
ÖZEL ÇAĞ FEN ve ANADOLU LİSESİNDE GENÇLİK FESTİVALİ ÇOŞKUSU

ÖZEL ÇAĞ FEN ve ANADOLU LİSESİNDE GENÇLİK FESTİVALİ ÇOŞKUSU

 Özel Çağ Fen ve Anadolu Lisesi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Gençlik Festivali’yle kutladı.

Festival, öğrencilerin okul bahçesinde yaptıkları Atatürk Posteri, Sonsuzluk İşareti   ve Türk Bayrağı görsellerinin dron çekimiyle başladı. Görsellerin yanında  öğretmen ve öğrencilerimizin vals gösterisi de görülmeye değerdi.

 Festival 10. sınıf öğrencimiz Oğulcan BOZDOĞAN’nın Tarsus’un ilk Triatlon yarışçısı  Azmi ERDOĞAN ile tiyatro salonumuzda yaptığı röportaj ile devam etti. Sayın Erdoğan ilk olarak Triatlon sporu hakkında bilgi verdi. Ardından spora başlama serüvenini ve Türkiye 100 metre şampiyonu, aynı zamanda okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Milli Atlet Sümer AKDAĞCIK’ın nezaretindeki çalışma maratonunu anlattı. Hamisi olduğumuz BİST MTAL  öğrencilerinin de aramızda olduğu sunumda Sayın ERDOĞAN sunum sonunda  öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

   Festivalin en renkli kareleri ise kapalı spor salonundaydı. Misafirimiz  BİST MTAL öğrencileri ile kapalı spor salonunda ‘’Basketbol Ritim  Show, Cimnastik Gösterisi, Smaç Show, 3 Sayı Yarışması ilgiyle izlendi. Estetik ve sanatın dansla bütünleştiği ‘’Vals Gösterisi’’ise   izleyicilerden büyük alkış aldı.  Gösteri aralarında  ise öğrencilerimiz tarafından  İzmir Marşı,  Gençlik Marşı, 10. Yıl Marşı ve Memleketim şarkısı coşkuyla söylendi.

   Festival sonunda okul bahçesinde kurulan gözleme ve sıkma  standı ile lokma standı ise büyük ilgi gördü.

   Festivalde bizlerle birlikte olan BİST MTAL öğrencilerine ve öğretmenlerine, Sayın Azmi Erdoğan’a, Dans öğretmenimiz Sayın Bengü BORUCU’ya ,  görevli öğrencilerimize ve etkinliği organize eden Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sayın Sümer Akdağcık’a teşekkür ederiz.

      19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.