ÖZEL ÇAĞ FEN VE ANADOLU LİSESİ  ÖĞRENCİLERİ  STEM BİLGİ KODLAMA ŞENLİĞİNDEYDİ

15 Kasım 2018 tarihinde Özel Çağ Anadolu ve Fen Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerine   Stem Robotik Kodlama eğitimi verildi. Tiyatro salonunda Fizik öğretmenimiz rehberliğinde  uzmanlar Ali ve Bahar Çetinkaya,  öğrencilerin bilime ve mühendisliğe ilgilerini  artırmak için önce bazı fizik  gösteri deneyleri yaptılar, ardından geleceğin meslekleri hakkında bilgiler  verdiler. Robot kodlaması ile ilgili bilgi aktarımından sonra getirilen bir robota sesle komutlar verilerek istenilen hareketlerin  yaptırılması öğrenciler tarafından merak ve heyecanla karşılandı.

Programın ikinci turunda ise  9. sınıf öğrencilerimiz,  fizik laboratuvarına giderek eğitim için kullanılan robotlara  kodlamanın nasıl yapıldığını teknik ve pratik olarak öğrendiler.

Stem Bilgi Kodlama alanında değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Sayın Ali ve Bahar Çetinkaya’ya teşekkür ederiz.