ÖZEL ÇAĞ FEN LİSESİ MERSİN FİZİK OLİMPİYATLARINDA 3. OLDU

Fizik, modern dünyada teknolojik gelişmeler açısından en önemli aktördür. Bu alanda ilerlemelerin sağlanması için nitelikli fizikçiler yetiştirilmelidir. Bu faaliyette, Mersin il çapında Orta Öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi temel bilimlerde araştırmalar yapmaya özendirmek, fiziğe olan ilgilerini artırmak ve fizik alanında yetenekli öğrencileri ortaya çıkararak yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Bu bağlamda ortaöğretim fizik öğretim programı ile ilgili TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama soruları niteliğinde 20 adet soru ile yapılan Mersin Fizik Olimpiyatlarında okulumuz öğrencisi İsmail Göktuğ ÖZATEŞ 3. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.