ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİNDE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİNDE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ
ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİNDE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİNDE

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

10 Kasım saat 09.05’te okulumuz tiyatro salonunda milletimizi benliğine ve egemenliğine kavuşturarak demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştıran, Türk milletini, çağdaş dünyada, lâyık olduğu seviyeye çıkarmak için mücadele eden, eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünü anmak üzere toplandık.

Törenimiz tiyatro salonunda tüm Türkiye ile aynı anda radyo naklen yayınından aktarılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tarih öğretmenimizin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören " 10 KASIM SON YOLCULUK " isimli video sunumu, şiirlerin okunması ve 11 Fen Lisesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanan " ATATÜRK’ÜN BİR SAATİ VARDI " isimli oratoryo ile devam etti.

Böylesine anlamlı bir günde yapılan konuşmalar, okunan şiirler , Ata’mızı ve kurtuluş mücadelemizi anlatan oratoryo ve dramalar ve efelerimizin muhteşem harman dalı performansı tüm izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Çağ Koleji öğretmen ve öğrencileri olarak en kalbi duygularla diyoruz ki:

Atatürk’ü sevmek; öncelikle emanetine sahip çıkmaktır. Ardından da onun yürümeye başladığı yoldan, yorulmaksızın yürümeye devam etmektir. Atatürk’ü anlamak, onu düşünce ve devrimleriyle bir bütün olarak benimsemektir. Onun zamanla yarışıp, bin bir zorlukla yaptıklarını çok iyi irdeleyip, onları ileri taşımaktır. Atatürk’ü gelecek kuşaklara aktaracak olan, Atatürk’ü ölmez kılacak davranış, tamı tamına budur.

Ruhun şad olsun Ata’m.