ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ “SOSYAL MEDYA GÜVENLİĞİ” SEMİNERİNDEYDİ

17 Nisan 2019 tarihinde Özel Çağ Fen/Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, Habitat Derneği ve Facebook ortaklığında uygulanan “Kontrol Bende” programı kapsamında düzenlenen SOSYAL MEDYA GÜVENLİĞİ eğitimi aldılar. Bu eğitim Habitat Derneği üyesi Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Sn. Şeyma OĞUZ tarafından verildi.

Eğitim kapsamında öğrencilerimizi internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olduğu, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceği konusunda bilgilendirdiler.

Sunumda aynı zamanda sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan Sosyal Medya Etiği ve İnternet Hukuku hakkında öğrenciler aydınlatıldı. Ayrıca eğitim kapsamında sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak öğrencilerimize bilinçli sosyal medya kullanıcısı olmanın ne olduğu hakkında bilgi verildi. İlgiyle izlenen sunum, soru- cevap bölümünün ardından sona erdi. Seminer sonunda öğrencilerimize Katılım Belgesi verildi.

Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Sn. Özge İŞLER’e başarılı sunumlarından dolayı teşekkür ederiz.