ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AFS SEMİNERİNDEYDİ

ÇAĞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ AFS SEMİNERİNDEYDİ

Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarına kadar uzanan bir geçmişi bulunan AFS Kültürlerarası Programları (American Field Service - AFS), 1947 yılından itibaren öğrenci değişim faaliyetleri yürütmektedir.  Farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde; ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasının sağlanacağına inanan ve bu sayede dünya barışına katkı sağlamayı amaçlayan gönüllülerin girişimleri ile kurulan AFS Kültürlerarası Programları,100 yıllık tarihi ile aralıksız olarak dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkemizde ise 1952 yılından bu yana sürdürülen AFS programlarına pek çok Türk öğrenci katılmıştır.

Okulumuzda 15 Ekim Pazartesi günü  AFS yetkilileri ve AFS tecrübesi edinmiş öğrenciler, AFS Kültürlerarası Programları hakkında öğrencilerimize bilgi verdiler. Sunumda  program yetkilileri, Türk Kültür Vakfının – AFS  Kültürlerarası Programları çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığının izni ile öğrencilere 2018 – 2019 ders yılında, bir yıl süre ile yurt dışında bir ailenin yanında yaşayarak lise öğrenimi  görme imkanı tanıdığını, aynı zamanda bu süreçte öğrencilerin farklı kültürlerden insanlarla tanışma, anlaşma, karşılıklı örf ve adetlere saygı gösterme, yabancı dil becerilerini geliştirme ve kurdukları dostluklarla dünya barışına katkıda bulunma fırsatı yakaladıklarını belirttiler. AFS programı ile  ilgili bilgilerin aktarılmasından sonra Amerika ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bir yıl öğrenim görmüş öğrenciler, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar ve kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdiler.

AFS  yetkililerine ve katılımcı öğrencilere teşekkür ederiz.