ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU / FEN ve TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN SÖMESTİR GEZİSİ

18 Ocak 2020’de Çağ Fen /Anadolu/ Fen ve Teknoloji  Lisesi öğrencileri bir dönemin yorgunluğunu Kayseri ve Nevşehir gezisiyle attılar. Cumartesi sabah erken saatlerde hareket eden gezi kafilesi, öğle saatlerinde Kayseri kayak merkezi Erciyes’e ulaştılar. Erciyes’te bazı öğrenciler doyasıya kartopu oynarken bazıları kayak yaptı, bazıları ise teleferiğe binmeyi tercih etti. Öğlen yemeğinde ise meşhur Kayseri sucuğu yiyen öğrenciler, Erciyes’ten sonra Kayseri Kale’sinin çevresindeki alışveriş merkezlerine doğru hareket ettiler. Kayseri’nin yerel ürünlerinden hediyeler aldılar, akşamüstü ise Nevşehir’e doğru yola çıktılar.  Akşam Nevşehir’de otele yerleşen öğrenciler biraz dinlenip yemek yedikten sonra hep birlikte Türk Gecesi’ne katıldılar. Eğlenceli dakikaların ardından günün yorgunluğunu atmak için tekrar otele gelen öğrencilerimiz,  sabah kahvaltısından sonra Nevşehir turu için tekrar yola çıktılar.

Yalnız Türkiye’nin değil dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri kabul edilen Nevşehir; Peri bacaları, kayalara oyulmuş kiliseleri, yeraltı şehirleri ve birçok tarihi eseri  ile  yabancı ve yerli turistlerin  gezmek ve görmek için geldikleri yerlerden biri. Öğrencilerimiz bu doğa harikasını gezmeye Kapadokya Paşabağ  Rahipler Vadisi’nden başladılar. Vadide kar yağışıyla birlikte kartopu oynayan öğrenciler ardından Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni ve Güvercinlik Vadisini gezdiler. Öğle yemeği sonrası ise Göreme ve Avanos’a giden öğrencilerimiz taş ve kil atölyelerini gezdiler ve seramik yapımını gözlemlediler. Akşam saatlerinde ise çocukların mutlu yorgunluğu yerini dönüş heyecanına bıraktı.

Her gezi gibi Erciyes gezisi de arkadaşlıkların,  dostlukların perçinlendiği, güzelliklerin paylaşıldığı ve ileride hoş bir tebessümle hatırlayacağımız bir gezi oldu. Emeği geçen öğretmenlerimize ve yolculuk boyunca bizleri mahcup etmeyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.