ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU/ FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YARININ SUYU PROJESİ SUNUMUNDAYDI

Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili ve çok fazla su kaynağına sahip olmasına rağmen, konumu itibariyle yarı kurak bir bölgede yer alıyor. Bir ülkedeki mevcut su kaynaklarının, o ülkede yaşayan insan sayısına bölünmesi ile su stresi seviyesi belirleniyor. TSKB’nin hazırladığı "Su: Yeni Elmas" raporuna göre artan enerji talebi ve yükselen sanayi üretimindeki su kullanımı, nüfus artışı, kentleşme ve hızla gelişen turizm sektörüne bağlı, artan hane içi su tüketimi de göz önüne alındığında Türkiye’nin ne yazık ki su stresi olan bir ülke haline geldiğini görmekteyiz. Türkiye’de 2017 yılında kişi başına düşen su miktarı 1.386 metreküp iken, 2023 yılında bu oranın 1.120 metreküpe, 2040’lara gelindiğinde ise 700 metreküp seviyelerine kadar düşmesi öngörülüyor. Bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalıklarını artırmak için  10 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü,  okulumuz öğretmen ve öğrencilerine , “ Yarının Suyu “ Projesi kapsamında, bilinçli su tüketiminin önemi ve  suyun tasarruflu kullanılması konulu eğitim sunumu gerçekleştirdi.

Sunumu yapan Eğitim Danışmanı Sayın Pınar EROĞLU’na ve Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü üyelerine teşekkür ederiz.