ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU / FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MERSCIN VE 4'NCÜ ULUSLARARASI MERSİN BİLİM ŞENLİĞİNDEYDİ

27 Eylül Cuma günü MERSİN Üniversitesi koordinatörlüğünde ulusal ve uluslararası toplam 35 kurumun işbirliğinde yürütülen MERSCIN (International Mersin Science Night ) ve 4'üncü Uluslararası Mersin Bilim Şenliği projelerinin açılışı gerçekleştirildi.

CNR Expo Fuar Merkezi’nde yapılan törene gençlerimizi bilime teşvik etmek ve  ‘’Bilgi çağı’’ farkındalığı yaratmak amacıyla okulumuz 9. ve 10. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri de katıldılar. 3 ulusal, 3 uluslararası destekçi, 5 yerel yönetim, 7 kamu kurumu, 11 üniversite ve 7 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen şenliğe 6 farklı ülkeden 8 kurum katıldı.18 uluslararası katılımcının desteğiyle 108 atölye odacığında 196 atölye çalışması sergiledi. Bu atölye çalışmalarına katılan öğretmen ve öğrencilerimiz de atölye çalışmalarından oldukça verim aldıklarını belirttiler. Fuarda emeği geçen tüm kurum ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ederiz.