ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN  LİSESİNDE NÜMİZMATİK SERGİSİ

Özel  Çağ  Anadolu  ve  Fen Lisesinde 28.11.2018 tarihinde Tarih öğretmenimiz ve Beden Eğitimi Öğretmenimizin; öğrencilerimiz  Atakan Kaymaz, Ramazan Gençağa Solak, Çağberk Şan, Aykut Cemil Mural  ve Hüseyin Efe Yiğit’in yardımlarıyla organize ettiği Nümizmatik Sergisi açıldı.

Sergide Osmanlı Dönemi madeni ve kağıt paralar, Türkiye Cumhuriyeti kağıt ve madeni  paraları, dünya paralarından örnekler ve hatıra paralar sergilendi.

Kronolojik düşünme, sınıflandırma, analiz ve yorum yapabilme, tarihsel sorguya dayalı araştırma yapabilme  ve  farklı kültürleri tanıma gibi pek çok alanda farkındalık  kazanmamızı  sağlayan, nümizmatik bilmine dikkat çeken sergide, emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.