ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ  ÖĞRENCİLERİ ’’YAŞAMA  DAİR  ŞİİRLER VE ŞARKILAR‘’LA SAHNEDEYDİ

ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ  ÖĞRENCİLERİ ’’YAŞAMA  DAİR  ŞİİRLER VE ŞARKILAR‘’LA SAHNEDEYDİ
ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ  ÖĞRENCİLERİ ’’YAŞAMA  DAİR  ŞİİRLER VE ŞARKILAR‘’LA SAHNEDEYDİ

ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ  ÖĞRENCİLERİ ’’YAŞAMA  DAİR  ŞİİRLER VE ŞARKILAR ‘’LA SAHNEDEYDİ

Ben bir damlayım, damladığım yerde duygu biter, aşk biter, sevgi biter. Ben bir gözyaşıyım. İçimde nice hasretler, nice kederler gizlenmiş. Satırlara düşen kelimeler işte benim. Ben senim. İçinde gizlendiğim, ama bilmediğin. Ben; senin ağladığın, güldüğünüm.

 

Nice aşıkların bağrına basarak uyuduğu beyaz kağıtlardaki yolcuyum. Bazen baş kestiren fermanlarda ben varım. Nice savaşların sıcaklığıyla yandı cümlelerim. Al renge boyandı beyaz kağıtlarım. Ve nice zaferleri de kuşanan benim.

 

 Kendisini böyle anlatan şiirler ,yaşamın tüm renklerini de yansıtırlar. Bir bakarsınız, giden sevgilinin ardından ağlar, bir bakarsınız anne hasretiyle yanıp tutuşursunuz.  Bir bakmışsınız ayrılık acısı yakar yüreğinizi. Vatan ve bayrak sevgisini en güçlü onlarda duyarsınız. Ölüm en güzel onlarda hissettirir yükünü…

 

Çağ Anadolu ve Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de ‘’ Yaşama Dair ‘’ şiirler ve şarkılarla bizi bize anlattılar ve gönüllerimizi fethettiler. Necip Fazıl’dan, Ahmet Muhip’ten, Ümit Yaşar’dan Nazım Hikmet’ten, Attila İlhan’dan, Bedri Rahmi’den, Ataol Behramoğlu’ndan okunan şiirler yanında Türkan İldeniz Nevzat Çelik, Ahmet Ada, Erol Çankaya ve Ali Yüce gibi şairlerimizden de şiirlerin olduğu dinletide okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin seslendirdiği şarkılar da büyük beğeni topladı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

 

Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır.

Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.

Şiir, evrenin kutsallığını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir.

Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir.

Şiir, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır.

Şiir, yıldızların ışıltısında, ay yüzlü sevgilinin hayaliyle dans etmektir.