ÖZEL ÇAĞ  ANADOLU VE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GAZİANTEP’TEYDİ

Özel Çağ Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri  2 Kasım’da  öğretmen ve öğrencileriyle   Gaziantep’teydi. Öğrencilerimizin  Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bu antik kentte  ilk durakları, Zeugma antik şehrinden kurtarılan dev mozaiklerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’i oldu. Gezi rehberimiz eşliğinde büyük bir ilgi ve dikkatle müzeyi gezen   ve mozaiklerle ilgili birçok bilgi edinen öğrencilerimiz, Gaziantep’in meşhur lezzetlerini tatmak üzere müzeden ayrıldılar.

Yemek sonrasında verilen serbest zamanda ise öğretmen ve öğrencilerimiz  Antep Kalesi’ni, Bakırcılar Çarşısı’nı ve diğer müzeleri gezdiler ve alışveriş yaptılar.

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun birinci, dünyanın ise üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi  de  gezi duraklarımız arasındaydı. 90 türden 3720 hayvan barındıran bir kuş kafesi, 74 türden 2950 hayvana ev sahipliği yapan bir akvaryumu, 10 türden 64 hayvanı barındıran bir maymun evi, timsah ve yılanlardan oluşan bir sürüngen evi ve diğer hayvanlar için ayrılmış özel bölümleri bünyesinde barındıran hayvanat bahçesi  gezimizin en eğlenceli saatlerinin geçirildiği yerlerdendi.

Öğretmen ve öğrencilerimiz  güzel bir gün geçirdikleri bu antik kentten biraz hüzünlü, biraz yorgun ama tekrar gelme umuduyla ayrıldılar.