ÖZEL ÇAĞ ANADOLU ve FEN LİSESİ GELENEKSEL BAHAR FESTİVALİ COŞKUSU

ÖZEL ÇAĞ ANADOLU ve FEN LİSESİ GELENEKSEL BAHAR FESTİVALİ COŞKUSU
ÖZEL ÇAĞ ANADOLU ve FEN LİSESİ GELENEKSEL BAHAR FESTİVALİ COŞKUSU

ÖZEL ÇAĞ ANADOLU ve FEN LİSESİ GELENEKSEL BAHAR FESTİVALİ COŞKUSU

Özel Çağ Anadolu  ve Fen Lisesinde  her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş  köy okulumuza  yapılacak yardım için organize edilen “Geleneksel Bahar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Festival 17  Nisan Salı  günü , Çağ öğrencilerinin Adana ABD Konsolosluk çalışanlarıyla oynadıkları futsal maçı ile başladı. Ardından  öğrencilerimiz ve konuklarımız 11. sınıf öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanan yiyecek, içecek standlarını gezdiler. Kampüsümüzde doğa ile iç içe olan öğrenciler, temiz havanın tadını çıkardılar ve öğle yemeklerini yediler.

Festival kapsamında okul bahçemizde LÖSEV ve MS standları yanında Resim Atölyesi ve Ebru standı,TEMA standı, Fidan standı, Kinoa standı, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü standı, Geri Dönüşüm standı ve Osmanlı Kahvesi standı açıldı. Yemekten sonra öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve konuklarımız standları gezerek hem bilgi edindiler hem de yardım amaçlı standlardaki ürünlerden satın aldılar.

Çağ Üniversitesi Extreme ve Doğa Sporları Kulübünün gösterilerini seyreden  ve kendileri de deneme imkanı bulan öğrencilerimiz ardından  Çağ Üniversitesi Latin Dansları Grubunun dans gösterisini izlediler. Çağ Üniversitesi Müzik Grubu Vesaire’nin de aramızda olduğu festivalde öğrencilerimiz, şarkılara eşlik ederek dans ettiler.  Ardından Uçurtma Şenliği ile çocukluklarına dönen öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar geçirdiler. Festival sonunda  öğretmen, öğrenci ve konuklarımız  Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun danslarını izlediler.

 

Geleneksel Bahar Festivalimize  gelerek  festivali renklendiren Adana ABD Konsolosluk çalışanlarına ,  Kültür ve Eğitim Ateşesi Sayın Jen Curatola-Wozniak’a , Çağ Üniversitesi Kültür İşleri Müdürü Sayın Leyla Karaömerlioğlu’na, Adana Büyükşehir Belediyesi  Halk Oyunları Ekibine, Çağ  Üniversitesi Latin Dansları Grubu’na ,Çağ  Üniversitesi Müzik  Grubu  Vesaire’ye, Çağ Üniversitesi Extreme ve Doğa Sporları Kulübüne değerli katkıları için teşekkür ederiz.  Ayrıca Festival kapsamında okulumuzda ağırladığımız  MS Derneği yönetici ve üyelerine, Ressam   Sayın Nurettin Gözen‘e, Ebru sanatçısı  Sayın Buket Esirgemez’e  TEMA Vakfı yönetici ve üyelerine, fidan satışını üstlenen okulumuz Fizik Öğretmeni Sayın Hasan Polat’a, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü yönetici ve üyelerine, Geri Dönüşüm standında görev alan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Sayın Alev Balgay ve Sayın Neşe Kılınçlı’ya, organizasyonu hazırlayan, farklı lezzetlerin sunumlarında ve satışlarında görev alan ve festivali organize eden başta Tarih Öğretmenimiz Sayın Burcu Ceyhan ve  Anadolu / Fen Lisesi 11. sınıf  öğrencilerimize  ve bizlere destek olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.