ÖZEL ÇAĞ ANADOLU / FEN LİSESİNDE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA ve ÇANAKKALE SAVAŞI’NIN 103. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİ

Geçmiş gelecekle hep orada buluşur. Bir torun dedesiyle rüyalarda buluşur. Rüyalar gerçeklerle, gerçekler rüyalarla buluşur. Herkesin inanamayacağı kadar büyük kahramanlar anlatılır, dillerde saygıyla buluşur. Hiç anlatılmayanlar, bilinmeyenler de vardır, sırlar sırlarla buluşur. Merhametsizliğe merhamet vardır, Mehmet o kurşunla şehit olmuştur, ölen öldürenle buluşur.Ne hikayeler vardır Çanakkale’de yaşanan, gözler göz yaşlarıyla buluşur. Öyle yüce bir yürek vardır ki toprağın alında yatan nurlu bedenlerde,şu yüreklerle bu mekanda buluşur.

Bugün Şanlı bayrağımızın altında millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, milletin bekası uğrunda şehit olan Mehmetçiklerimizin ve bu uğurda çarpışan gazilerimizin sayesindedir.

Okulumuzda Çanakkale ruhunu yaşatmak, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anmak ve Çanakkale Zaferi’ni kutlamak amacıyla tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende okulumuz tarih öğretmeni tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Çanakkale Savaşı’nı anlatan video gösterimi ardından tören, şiirler ve sunumlarla devam etti. Çanakkale’yi ve yaşanan olayları konu alan " Bir Destandır Çanakkale " isimli tiyatro ise seyircilere duygu dolu anlar yaşattı.

Çağ ailesi olarak milletimizin var olma mücadelesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.