Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu Açıldı !

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu Açıldı !
Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu Açıldı !

Hidayet Türkoğlu

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okullarında amaç dostluğu, disiplini, spor yapmanın zevkini, paylaşmayı ve rekabeti zaman içinde çocuklarımıza öğretmektir. Uzman eğitmen, idareci ve antrenörlerimizle, Basketbol ve yaz spor kampında verilecek sosyal ve sportif eğitimler, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olmaları için destek olacaktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarında çocuklarımızın tüm fiziksel özellikleri akademisyenler ve uzmanlar tarafından test edilecek ve çıkacak sonuçlara göre hem fiziki performanslarını arttırmak, gelişim süreçlerini hızlandırmak amaçlı antrenman programları ve beslenme programları çıkartılacaktır. Bunun sonrasında ise, tecrübeli eski basketbolculardan ve antrenörlerden oluşan teknik kadromuz ile, basketbol seviyelerini çok üst seviyelere çıkarma imkanı bulacaklardır.

Hidayet TÜRKOĞLU Yugoslavya’dan göç eden bir ailenin ikinci oğlu olarak İstanbul’da doğdu.İki çocuklu bir ailenin küçük oğludur. Çocukluğunu Bayrampaşa Yıldırım mahallesinde geçirdi. İlkokulluda Bayrampaşa Yıldırım İlköğretim okulunda okudu. Bayrampaşa İlköğretim Okulu’nda öğrenci olduğu yıllarda basketbol ile tanıştı. Basketboldaki başarısı sayesinde Özel Çavuşoğlu Koleji’nden burs kazanarak bu okula geçiş yaptı. 15 yaşına kadar Özel Çavuşoğlu Koleji’nin hem okul hem de kulüp takımında basketbol oynadıktan sonra Efes Pilsen Spor Kulübü’ne transfer oldu. Okul takımı ile hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonalarında büyük başarılara imza attı .

Ortaokullar arası Türkiye Şampiyonluğu
Liseler arası Türkiye Şampiyonluğu
Liseler arası Dünya Şampiyonluğu
Liseler arası Dünya İkinciliği

Son katıldığı Dünya Şampiyonasında ise MVP (En Değerli Oyuncu) ödülüne layık görüldü. İlk profesyonel kontratını 1997 senesinde Efes Pilsen’de imzalayan Türkoğlu dört sene boyunca Efes Pilsen A takımında oynadı. 1999–2000 sezonunda oynanan Final Four’da turnuvanın en iyi beşine seçilerek Avrupa Ligi Final Four’unda ödül alan ilk oyuncu ünvanını elde etmiştir.Bu başarı ardından oynamayı hedeflediği NBA’e gitme kararı daha erkene aldı. 2000 yılının yaz aylarında NBA takımlarının düzenlediği kamp dönemine katılan Türkoğlu gösterdiği başarılı performans sayesinde Sacramento Kings takımına 1. tur 16. sıradan seçilerek NBA kariyerine başladı. NBA’ye en iyi dereceyle seçilen ilk Türk Basketbolcusu ünvanına sahip olan Türkoğlu NBA’deki ilk sezonunda başlarda adaptasyon problemi yaşamasına rağmen, sezonun 2. bölümünü başarılı bir şekilde geçirerek Çaylak All Star ‘ına seçildi. All-Star etkinliklerinde katıldığı şut yarışmasında ve üçe üç maçlarda şampiyonluk kazanarak adından herkese söz ettirmeye başladı.

Sacremento Kings’de 2001-2002 sezonunda oynadığı 80 maçta 10.1 sayı, 4.5 ribaund ve 2 asist ortalamasıyla oynadı. Bu sezonda geçirdiği gıda zehirlenmesi ve sol bileğindeki sakatlık nedeniyle birer maç kaçırdı. 2002-2003 sezonunda ise oynadığı 67 maçta 6.7 sayı, 2.8 ribaund ve 1.3 asist ortalaması elde etti. Bu sezonda sağ bileğindeki burkulma nedeniyle 7 maç ve hastalık nedeniyle de 1 maç kaçırdı.

Bir sene sonra NBA’in son şampiyonu San Antonio Spurs takımına takas edildi. San Antonio Spurs’e geçti ve sezon boyunca oynadığı 80 maçta 9.2 sayı, 4.5 ribound ve 1.9 asist ortalamasıyla oynadı ve elde ettiği üçlük yüzdesiyle de NBA’de 8. sırada yer aldı. San Antonio Spurs’te başarılı bir sezon geçirdikten sonra San Antonio Spurs ve Phoenix Suns’ın tekliflerine rağmen Orlando Magic ile 6 yıllık bir anlaşma imzaladı. Çok başarılı geçen 2004–2005 sezonunda en iyi 6. adam ödülüne aday gösterildi. Orlando’daki ilk sezonunda 67 maçta 14 sayı, 3.5 ribaund ve 2.3 asist ortalaması elde eden Türkoğlu, Boston maçında kariyerinin 500. asistini yaptı. 21 mart gününde oynanan Charlotte maçının son çeyreğinde sol bileğinden geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapattı ve son 15 maçta oynayamadı. 4 Şubat’ta Boston karşılaşmasında NBA kariyerindeki 3000. sayısına ulaştı. Sezon sonunda çocukluk aşkı Banu ERGÜR ile evlendi. Aynı sene vatani görevini Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda yaptı.2005–2006 ,2006–2007 sezonlarında giderek artan performansı ile takımımın 4 yıl aradan sonra Play Off’a kalmasında önemli bir rol oynadı. 2005-2006 sezonunda ise oynadığı 78 maçta 14.9 sayı ortalaması elde eden ve ortalama 4.3 ribaund ve 2.8 asistle oynayan Türkoğlu başarılı bir sezonu daha kariyerine ekledi.

2006-2007 Sezonu\’nu, Orlando Magic forması altında 13.3 sayı, 4.0 ribound ve 3.2 asist ortalaması ile tamamlarken bütün maçlarda ilk 5\’te yer aldı. Play-Off mücadelelerinde 13.8 sayı, 3.3 ribaund ve 3.5 asist ortalamasını tutturdu.

2007-2008 NBA sezonu başlamadan önce Türk Milli Takımı ile katıldığı Avrulpa Basket Şampiyonası\’nda 6 maç oynadı. Bu maçlarda 19.2 sayı ve 3 asist ortalaması yaptı, Türkiye\’de turnuvayı 12. olarak tamamladı.

2007-2008 Sezonu\’nda MVP (en değerli oyuncu) seçilen Hidayet Türkoğlu, iki defa double-double yaparak NBA kariyerinde de bir ilki gerçekleştirdi, ayrıca Mavericks ve Hawks maçlarında triple-double yaparak bu alanda kendi rekorunu da egale etmiş oldu. Sezon boyunca gerçekleşen 82 maçın tamamında ilk 5\’te olan Türkoğlu, 5.7 ribaund, 5.0 asist ve 19.5 sayı ortalaması ile kapatırken, MIP (en çok gelişme kaydeden basketbolcu) ödülüne de sahip oldu.

2008-2009 Sezonunda da Orlando Magic forması giymeye devam etti. Takımının Doğu Konferansı Şampiyonu olması, ona da NBA finallerine gidiş hakkı kazandırdı. NBA finalinde L.A.Lakers 4-1\’lik seri sonucuyla şampiyon olurken, Magic de ikinciliği kazandı. Türkoğlu, NBA finallerinde 5 maçta oynadı, 18 sayı, 4.6 ribaund ve 3.8 asist ortalaması kaydetti. Aynı yıl, normal sezonda oynadığı 77 maçta 16.8 sayı, 5.3 ribaund ve 4.9 asist ortalaması gerçekleştirdi.

1 Temmuz 2009 tarihinde, Orlando Magic ile olan sözleşmesi sona eren Türkoğlu 2009-2010 Toronto Raptors ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Türkoğlu aynı sezon ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonasında Türk Milli Takım Kaptanı olarak Türkiye’ye Dünya İkinciliği ve gümüş madalyayı kazanarak Türkiye’ye takım sporlarında kazanılan en büyük başarıyı elde etmesinde büyük rol oynamıştır.Yine Dünya Şampiyonasında En İyi 5 e seçilerek başka bir ilke imza atmıştır.