ÇANAKKALE GEZİMİZ

Çağ Koleji 29 Ekim’de Çanakkale’deydi!

Okulumuzun 6. Ve 8. Sınıf öğrencileri İzmir ve Çanakkale’de tarihsel bir yolculuğa çıktı.28 Ekim Cuma günü Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıkan öğrencilerimiz önce İzmir’e ulaştı.Burada İzmir’in tarihsel dokusunu yansıtan Efes, Şirince ve Meryem Ana Evi’ni gezen öğrencilerimiz , daha sonra Çanakkale’ye geçti.29 Ekim sabahı, tarihimize yön veren ve bugünlere ulaşmamızı sağlayan atalarımızın Çanakkale’deki kutsal mekanları ziyaret edildi. M.Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kahramanlıklar gösterdiği bu yerde Cumhuriyet’in önemi bir kez daha anlaşıldı.57.Alay Şehitliği’nde tarihin en şanlı askerlerini anan öğrencilerimiz, "Adana Bayırı" olarak anılan yerde coşkuyla İstiklal Marşımızı okudu. Daha sonra Adana’ya dönmek üzere yola çıkan öğrencilerimizin ulusal egemenlik yolunda edindikleri izlenimler çok güzeldi...