ÇAĞ KOLEJİNDE CAGMUN’20 KONFERANSI

Özel Çağ Fen / Anadolu / Fen ve Teknoloji Lisesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü ( Model United Nations, MUN) tarafından,          06-07-08 Mart 2020 tarihlerinde dördüncüsü, 280 öğrencinin katılımıyla düzenlenmiştir.

Açılışı ABD Adana Konsolosluğu Ekonomik İşler Diplomatı  Kara Babrowski tarafından yapılan Türkiye Geneli CAGMUN’20 Konferansına İstanbul, İzmir, Hatay, Adana,  Mersin ve Tarsus gibi çeşitli illerden katılan öğrenciler, üç gün boyunca birer Birleşmiş Milletler delegesi kimliğinde önceden belirlenmiş ülkeleri temsil ederek önemli dünya meselelerini yaptıkları araştırmalar ışığında İngilizce olarak münazara formatında tartıştı.

Öğrenciler, İngilizce dil becerilerini kullanarak gerçekleştirdikleri bu simülasyonda, tartıştıkları sorunlara gerçekçi çözümler üreterek karar metinleri yazdı. Geçtiğimiz yıl Türkiye çapında düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansları arasında “En İyi MUN Konferansı” seçilen CAGMUN’20, bu yıl da tüm katılımcılar tarafından çok beğenildi.