Çağ Koleji bu yıl da TÜBİTAK Bölge Birincisi

Çağ Koleji öğrencileri aldıkları uluslararası eğitim sayesinde bölgemizde örnek olmaya devam ediyor ve katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılarla bölgemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar.

Geçen yıl Sosyoloji alanında hazırladıkları projeyle Bölge Birincisi olarak bölgemizi gururla finallerde temsil edenÖzel Çağ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Öğrencileri, yine Bölge Birinciliğini elde ederek "2014 Yılı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda Fizik ve Biyoloji Projeleriyle, bölgemizi Ankara’da temsil etmeye hak kazandılar.

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 45.si düzenlenen Proje Yarışması’nda; Özel Çağ Fen Lisesi öğrencisi Deniz BULUT ve Özel Çağ Anadolu Lisesi öğrencisi Birsu BOĞA hazırladıkları "Sığır, Koyun, Keçi Derilerinden Tabakalanma Öncesi Elde Edilen Üç Boyutlu Yapıların İnsan Kök Hücresi Çoğaltımında Yeni Bir Hücre Kalıbı Olarak Kullanılması" adlı projeleriyle, Özel Çağ Anadolu Lisesi öğrencisi Jessica DURDU ise hazırladığı "Kesintisiz Soğuk Zincir" adlı projesiyle Bölge Birinciliği’ni elde ettiler. Danışmanlığını Çağ Koleji öğretmenleri Canan ÖZDEMİR ve İbrahim AYDIN’ın yaptıkları projeler, 5-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan final yarışmasında bölgemizi gururla temsil edecekler.