ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI
ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

 

Çağ Anadolu ve  Fen Lisesinden  2017-2018 eğitim-öğretim  yılında mezun olan 12. Sınıf öğrencileri, 1 Haziran Cuma akşamı yapılan görkemli bir kep töreniyle uğurlandı.

                Törenimiz,  Çağ Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr Ünal AY, Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin  Bedestenci, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın  Ethem Sarı, Okul Müdürleri, veliler, idareciler ve öğretmenlerin katılımıyla  başladı.

          İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından programımız öğrencilerimizin  Almanca, İngilizce ve Türkçe konuşmalarıyla devam etti. Programda Okul Müdürümüz Çağ’ın  ana okulundan  üniversiteye  uzanan eğitim yolunda en  iyiye ulaşmayı    hedeflediğini  belirterek  tüm öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar diledi.

          Okul birincilerinin yaş kütüğüne  plaket  çakmalarının ardından öğrencilere  mezuniyet belgeleri verildi. Törenimiz ‘BARIŞ ‘ adına İngilizce ve Türkçe konuşmalarla devam etti.  Fen Lisesi öğrencimiz Büşra Saydanoğlu’nun  ‘’On İki Yıllık Masal ‘’ isimli veda konuşmasıyla  salonda duygu dolu anlar yaşandı. Anadolu Lisesi adına mezuniyet konuşmasını yapan öğrencimiz Cem Turnalı ise yaptığı konuşmada Çağ  Koleji, Bayboğan  Eğitim  Vakfı  ve  Çağ  Üniversitesinin  Kurucusu, Eğitim Gönüllüsü Merhum  Yaşar  BAYBOĞAN’ı   saygı ve rahmetle anarken Atatürk’ün izinde kurulan ve Atatürk’ün değerleri ışığında eğitim veren böyle bir kurumdan mezun olmanın onurunu yaşadığını söyledi.

 Tören, 2017-2018 mezunlarının Onuncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini atmasıyla sona erdi.

Ayrılığın verdiği hüzünle, yeni yaşamlarına atılan ilk adımın sevincini bir arada yaşayan öğrencilerimiz  okul bahçesinde anne-babaları, arkadaşları ve öğretmenleriyle sohbet ettiler, heyecanlarını, mutluluklarını paylaştılar. Anı ölümsüzleştirmek için ise bol bol fotoğraf çektirdiler.

Sevgili Çağ Mezunları, bizler  Volter’in dediği gibi,  bıraktığınız bahçeyi hiç kurutmayacağız, onu sulamaya, güzelleştirmeye, yeni çiçekler yetiştirmeye devam edeceğiz. Sizlerden beklentimiz  ise şimdi olduğu gibi ileride de  Cumhuriyetin değerlerine  ve Atatürk ilkelerine bağlı; düşünen, araştıran, sorgulayan, eleştiren bireyler olmanızdır.

Eğitim-Öğretim hayatınız  süresince bir Çağlı duyarlılığını kaybetmeden çalışan, davranışlarıyla diğer sınıflara her zaman örnek olan 2017- 2018 mezunlarımıza Çağ Koleji olarak  yaşamlarında başarı ve mutluluklar diliyoruz.