ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI
ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ HEYECANI

Çağ Anadolu ve Fen Lisesinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında mezun olan 12. Sınıf öğrencileri, 2 Haziran Cuma akşamı yapılan görkemli bir kep töreniyle uğurlandı.

Törenimiz, Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Prof. Dr. Yener Gülmez, Genel Müdürümüz Fatma Eroğlu, Tarsus İlçe Eski Milli Eğitim Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ethem Sarı, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünal Ay, Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Bedestenci, veliler, idareciler ve öğretmenlerin katılımıyla başladı.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından programımız öğrencilerimizin Almanca, İngilizce ve Türkçe konuşmalarıyla devam etti. Programda Okul Müdürümüz Çağ’ın ana okulundan üniversiteye uzanan eğitim yolunda en iyiye ulaşmayı hedeflediğini belirterek tüm öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar diledi.

Okul birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmalarının ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Toplu halde söylenilen İzmir Marşı’nın ardından törenimiz ‘BARIŞ ‘ adına İngilizce ve Türkçe konuşmalarla devam etti. Anadolu Lisesi öğrencimiz Merve Kulak’ın ‘Dört Bölümlük Roman ‘ isimli veda konuşmasıyla salonda duygu dolu anlar yaşandı. Tören, 2016-2017 mezunlarının Onuncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini atmasıyla sona erdi.

Ayrılığın verdiği hüzünle, yeni yaşamlarına atılan ilk adımın sevincini bir arada yaşayan öğrencilerimiz okul bahçesinde anne-babaları, arkadaşları ve öğretmenleriyle dilek feneri uçurdular. Anı ölümsüzleştirmek için ise bol bol fotoğraf çektirdiler.

Sevgili Çağ Mezunları, bizler Volter’in dediği gibi, bıraktığınız bahçeyi hiç kurutmayacağız, onu sulamaya, güzelleştirmeye, yeni çiçekler yetiştirmeye devam edeceğiz. Sizlerden beklentimiz ise şimdi olduğu gibi ileride de Cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı; düşünen, araştıran, sorgulayan, eleştiren bireyler olmanızdır.

Eğitim-Öğretim hayatınız süresince bir Çağlı duyarlılığını kaybetmeden çalışan, davranışlarıyla diğer sınıflara her zaman örnek olan 2016- 2017 mezunlarımıza Çağ Koleji olarak yaşamlarında başarı ve mutluluklar diliyoruz.