ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ORYANTİRİNG MÜSABAKASINDAYDI

Oryantiring  her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Okulumuz Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından öğrencilerimize iki boyutlu ve üç boyutlu düşünme becerisi kazandırmak,  onların çabuk ve doğru karar verebilme yetilerini artırmak  amacıyla organize edilen oryantiring, 21 Mayıs Pazartesi günü Anadolu ve Fen lisesi 9. sınıf öğrencileri arasında oynandı. 12 grubun yarıştığı ve oldukça heyecanlı dakikaların da yaşandığı oryantiringte gruplar, kampüs içinde dağılmış olan öğretmenleri, ellerindeki krokiler yardımıyla bularak kendilerine yöneltilen soruları  verilen süre içinde cevapladılar.

Bu organizasyon için okulumuz  Dünya Oryantiring Federasyonuna resmi kayıt yaptırmış,  72 ülkede aynı anda yapılan müsabakalara dahil olmuştur. Federasyonun internet sitesinde dünya haritası üzerinde belirlenen konumumuz da organizasyonu yaptığımız yeşil renk ile belirtilmiştir. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.