ÇAĞ  ANADOLU  VE  FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ‘’NOTAYLA  DANS EDEN  DİZELER’’ LE  SAHNEDEYDİ

Şiir ve müzik, kökende bir arada doğup iç içe gelişmiş türlerdir. Zamanla müzikten kopan, yazılı hale gelen şiir; yeniden ezgiye kavuşma özlemini hep korumuştur. Besteciler de çoğu kez şiirlerin içlerinde yarattığı kıpırtı ile esinlerini bulmuş, dizeleri ezgiyle kanatlandırmışlardır.

Edebiyat metninin müzikle kurduğu bağ, her zaman için yeni bir duygu yoğunluğuna dönüşmüştür. Özellikle şiirlerden bestelenen şarkılar, hem müziğin hem de şiirin yeniden ifade edilmesiyle birlikte bambaşka bir kimliğe bürünmüş, varlığını yeni alanlarda yaşatmaya devam etmiştir.

Müziğin şiirle buluşmasına vesile olmak ve dinleyicileri notayla dans eden dizelerle kaynaştırmak için  Özel  Çağ  Anadolu / Fen  Lisesi öğrencileri ‘’ Notalara Dökülen Şiirler’’ temalı şiir dinletisinde bir araya geldiler. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen; 9,10, ve 11. sınıf öğrencilerimiz yanında öğretmenlerimizin de görev aldığı dinletide oldukça yoğun duygular yaşandı. Besteleriyle okunan şiirlere, danslarıyla eşlik eden öğrencilerimiz ise bizlere görsel bir şölen yaşattılar.

Şiiri musikinin harflere dökülmüş hali  olarak gören Yahya Kemal’den, Ömer Hayyam’dan, Nazım Hikmet’ten, Sabahattin Ali’den ve  Ülkü Tamer’den  hüzün , aşk ve ayrılık rüzgarı esen ,bestelenmiş şiirlerin okunduğu dinletide, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize bizlere yaşattıkları duygu dolu anlar için teşekkür ederiz.