4. SINIF FEN, TARİH VE KÜLTÜR FUARIMIZ

Gelişen dünyada sürekli yeni bilgiler üretilmekte, insanların etkileşime geçmesi hızlanmaktadır. Küreselleşme süreciyle birlikte değişimin niteliği değişmiş, değişim; insanlık tarihinde hiç görülmediği kadar büyük ölçekli, kısa aralıklı ve hızlı hale gelmiştir. Öğrencinin, geçmişten günümüze insanların bilgi ve anlayışlarında meydana gelen bu değişimleri anlaması amaçlanmaktadır. Sosyal bağlamda çevresinde bilgisini paylaşan, bilimsel keşfin gelişimine ayak uydurabilen öğrenciler hedeflenmektedir.

Biz de bunu Fen, Tarih ve Kültür Fuarı’nda gerçekleştirmek istedik, velilerimizi de çalışmalarımızı görmeleri için şenliğimize davet ettik, neler mi yaptık:

Deneyler, icatlar yaptık; toplumumuzun ürettiği ürünleri tanıttık, dünyamızdaki önemli eserleri insanlarımıza yeniden hatırlattık, doğayı, canlıları, yaşanılır bir dünyada birlikte olmak için el ele olmanın, grupla çalışmanın örneklerini verdik. Tüm bunları Türkçe, İngilizce yaptık.