Öğrenci Gruplarımız

Okul öncesi, çocuklarımızın toplumsal deneyimlerin çoğunu ilk kez tecrübe ettiği, önemli bir sosyalleşme ortamıdır. Bu ortam çocukların bireysel yeteneklerini fark ettiği, yeni ilgilere yöneldiği, kendisini, diğerlerini ve genel olarak yaşadığı toplumu ve dünyayı keşfettiği "çocuklara özel" bir yerdir. Bu bağlamda nitelikli bir okul öncesi eğitiminin, çocukların yaşam kalitesini etkileyerek, onların gelişimlerini olumlu biçimde etkilediği bilinmektedir.

Okulumuzun eğitim programı;

• Öğrenci merkezli, aktif öğrenme anlayışına dayalıdır.
  • Öğrencilerin sadece akademik açıdan değil; sosyal, duygusal ve bedensel açıdan da bir bütün olarak gelişmelerini sağlayacak şekilde oluşturulmuştur.
  • Eğitimin sürekliliği ilkesine uygun olarak ilkokula hazırlayıcı nitelik taşımaktadır.
  • Öğrencilerin merak duygularını tetikleyen, öğrenmeye karşı heyecan duymalarını sağlayan, hareket ederek öğrenen ve iletişim becerilerini destekleyen bir anlayışla hazırlanmıştır.
  • Çocukların gereksinimlerine duyarlı, çocuk haklarına saygılı olacak şekilde planlanmıştır.

2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda 2 hazırlık sınıfı ve 1 hazırlık öncesi sınıfı bulunmaktadır. Hazırlık sınıflarımız 18 öğrenciden hazırlık öncesi sınıfımız ise 14 öğrenciden  oluşmaktadır.

Günlük eğitim programımızın içeriği, Türkçe dil etkinlikleri, İngilizce dil etkinlikleri, görsel sanat etkinlikleri, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, fen ve matematik etkinlikleri, beden eğitimi etkinlikleri müzik etkinlikleri, bahçe etkinlikleri, aile katılımı ve proje çalışmalarından oluşmaktadır. Eğitim programına bağlı olarak yapılan uygulamaların temelinde ise "oyun yoluyla öğrenme" prensibi yer almaktadır. Çünkü okul öncesi yaş grubunda yer alan öğrencilerimizin en temel ihtiyacı "oyun" dur.