OKULUMUZDA CUMHURİYETİN 96.YILI COŞKUYLA KUTLANDI

OKULUMUZDA CUMHURİYETİN 96.YILI COŞKUYLA KUTLANDI
OKULUMUZDA CUMHURİYETİN 96.YILI COŞKUYLA KUTLANDI

OKULUMUZDA CUMHURİYETİN 96.YILI COŞKUYLA KUTLANDI

 

Büyük Türk milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan ve millet egemenliğine dayanan cumhuriyetimizin 96. yılını kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin yeniden diriliş ifadesidir. Egemenliğin kayıtsız, şartsız millet iradesine teslim edildiği Cumhuriyet; ülkenin her köşesinde eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik demektir.

Çağ Koleji olarak Cumhuriyetin kazanımlarını yeni nesillere aktarmak ve cumhuriyetimizin 96.yılını kutlamak amacıyla düzenlediğimiz tören, Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ve okunan şiirlerin ardından Cumhuriyetin kuruluş safhalarının anlatıldığı belgesel seyredildi.

Törende okulumuz öğrencilerinin sergilediği zeybek gösterisi;  müzik grubumuzun seslendirdiği Atatürk temalı şarkılar, öğretmen ve öğrencilerimizin birlikte yer aldığı vals gösterisi büyük alkış aldı. Törenimiz öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte söylediğimiz 10. Yıl Marşı’yla sona erdi.

Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

 

"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

                                                                                                                                                                                                                         Mustafa Kemal Atatürk