UZAKTAN VE YÜZ YÜZE YAPILACAK EĞİTİME İLİŞKİN TAKVİM (İLKOKUL - ORTAOKUL)

Sayın Velimiz,

Covid-19 Salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim kurumlarında uzaktan eğitim ve yüz yüze yapılacak eğitime ilişkin takvimdeki değişikliği doğrultusunda;
              • 24 Ağustos 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim yoluyla tüm kademe ve sınıf düzeylerinde öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulamasına başlanacaktır.
              • 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren 2020-2021 ders yılına ilişkin öğretim programlarının işlenmesine Bakanlıkça yapılacak planlama doğrultusunda başlanacaktır.
               • 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir.
               • Ortaokul 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıflara yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla uzaktan eğitim yoluyla ve yüz yüze eğitimin başladığı hafta içerisinde gerekli rehberlik çalışmaları yapılacaktır.
              • 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak, 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile yüz yüze destekleme ve yetiştirme kursu açılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Özel Çağ İlkokul - Ortaokul