"DOĞADA BİR GÜZELLİK ÖLÇÜTÜ: ALTIN ORAN" SEMİNERİ

Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri AKDENİZ 24 Mart Salı günü Özel Çağ Koleji öğretmen ve öğrencilerine "Doğada Bir Güzellik Ölçütü: ALTIN ORAN " konulu bir seminer verdi.

Öğrencilerin dikkatle ve ilgiyle dinledikleri seminerde Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilen, mimaride ve sanatta kullanılan, doğada sayısız canlının ve cansızın yapısında bulunan, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, yüzyıllarca sanat ve mimaride uygulanmış, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oranbağıntısı Altın Oran hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Son dönemlerde pek çok alanda kullanılan Altın Oran hakkında bizleri aydınlatan Sayın Prof. Dr. Fikri AKDENİZ’e teşekkür ederiz.