ÖZEL ÇAĞ KOLEJİNDE DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ ÇOŞKUSU

Tiyatro insanları eğitir. Eğitirken düşündürür. Tiyatro insanlara bera­ber gülmek, beraber ağlamak, beraber düşünmek gibi insanca duygular aşılar. Tiyatro toplumun aynasıdır. Toplumu kendi gerçeğiyle yüzleştirir.

Özel Çağ Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri de hazırlamış oldukları skeçlerle pek çok mesaj verdiler bizlere. Güldürürken düşündürdüler; dostluğu, kardeşliği anlattılar, gurbetteki vatandaşlarımızı hatırlattılar bizlere. Türkçemizin önemini vurguladılar. Bilimsel alanlarda dahi eğlenerek öğrenmenin olabileceğini gösterdiler. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

" Tiyatro bir okuldur. Tiyatro, insan varlığının tümünü yansıtan, yaratan, yaşatan sanattır. Edebiyatta metin ağır basar; resimde fotoğrafta, filmde insanın benzerleri. Müzikte ve operada hoş ezgiler, heykelde soyut ya da reel hacimler, balede uyumlu hareket egemendir. Tiyatro ise insanın ta kendisi - bedeniyle ve ruhuyla, maddi, manevi her yönüyle, aklı ve aşkıyla, dili ve duygularıyla, yüzüyle yaşantılarıyla..."

TALÂT HALMAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Kültür Bakanı