ÖZEL ÇAĞ İLKOKULU 2021-2022 SOSYAL KULÜPLER

MASALLARLA OYUNLAR

Çocuklar oyun ve masaldan vazgeçmezler. İlk defa anlatılacak masallarda bazen bizim de rolümüz olacak. Masallarla kelime dağarcığımızı zenginleştirip hayal gücümüzü ve hafızamızı zorlayacağız. Oyunlarla empati kurmayı öğrenirken arkadaşlık ilişkilerimizi geliştireceğiz. Oyun içinde masal, masal içinde oyun... Ne güzel olur değil mi?

Kulüp Öğretmenleri: Dilara Sönmez, Rabia Yılmaz

Sınıf Düzeyi: 1

E-TWINNING (AVRUPA OKUL ORTAKLIKLARI)

Bu platform, MEB’in eğitimde yenilikçi yaklaşım modeline göre onayladığı önemli bir eğitim platformdur. Yapılan her etkinlik öğrencilerimizin ufkunu genişletmeyi ve farklı alanlarda gelişim göstermelerini hedefler. Bu yıl ki projeler akıl oyunları ve çeşitli atölyelerden oluşuyor. Bu kulüpte öğretmenler öğrencilerle birlikte çalışırlar ve öğrencileri için aktiviteler düzenlenler. Aktif roller vardır, etkileşimde bulunurlar, araştırma yaparlar, karar alırlar, birbirlerine saygı duyarlar ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenirler. eTwinning projeleri, ekibin her bir üyesinin katkılarını içerir.

Kulüp Öğretmenleri: Beren Dölek, Relva Caroline Türk

DESTINATION IMAGINATION

Öğrencilerin yeteneklerini ve hayallerini göz önüne alarak, onların ileriki yaşamlarında kullanabilecekleri yeni beceriler edindirmeyi sağlayan Destination Imagination eğitim programı tüm dünyada 30'u aşkın ülkede yüzlerce turnuva düzenliyor.Destination Imagination hayal gücünden yenilikçi ve özgün fikirlere ulaşmayı hedefler.Proje tabanlı öğrenme, öğrencilerin verilen bir gerçek hayat probleminin, belli bir sürece dayalı olarak çözüme ulaşmaya çalışmalarını hedefler.İşte bu yüzden Destination Imagination proje tabanlı öğrenmeyi çok sever!

Kulüp Öğretmenleri: Tuğba Kaçan, Zack Sfenjeh

NEFES, MEDİTASYON VE ÇOCUK YOGASI

Bu kulüpte, temel nefes tekniklerini öğrenerek meditasyonla çocukların stres kontrolüne yardımcı olurken farkındalık düzeylerini ve konsantrasyonlarını güçlendiren bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız.

Kulüp Öğretmeni: Simge UÇKUN

Sınıf Düzeyi: 1-2 - 3