ÖZEL ÇAĞ FEN VE ANADOLU LİSESİNDE AŞIK VEYSEL RÜZGARI ESTİ

Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44’üncü yılında Özel Çağ Fen ve Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen Sazıyla Sözüyle Âşık Veysel Şiir Dinletisi ile anıldı. 25 Mayıs’ta yapılan şiir dinletisinde Özel Çağ Anadolu ve Fen Lisesi 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri görev aldı. Âşık Veysel’in yürek telimizi titreten ve buram buram memleket kokan şiirleriyle duygulu anlar yaşanırken türküleri de öğretmen ve öğrencilerimizin çaldığı saz ve keman eşliğinde seslendirildi.

"Hayatında tek bir kitap bile okumadan sözlerine binlerce kitap sığdıran, görmeyen gözleriyle hepimizden çok gören, çok anlayan Âşık Veysel, karanlık dünyasında bizlere ışık tutan Anadolu bilgelerindendir. Hiçbir dizesinde kinden, nefretten, sevgisizlikten, ötekileştirmeden söz etmeyen Veysel Şatıroğlu, insan sevgisini de Atatürk’e duyduğu sevgiyi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığını da dizelerinde yansıtmıştır.

Âşık Veysel gözlerini küçük yaşta kaybetmesi, uzun ve ince yolda büyük acılar yaşamasına rağmen, umudu insanlığa yaymasını bilmiştir. Âşık Veysel’in mesajını, insan, vatan, cumhuriyet sevgisini her zaman yayabilmek ve yaşatabilmek ümidiyle hazırlanan şiir dinletisinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize bizlere yaşattıkları duygu dolu anlar için teşekkür ederiz.

"Sadece bir ozandan değil, bir hak ve hakikat aşığından söz ettik. Onun aşkı bütün kainatı kapsardı. Sadece bu aşkı yaşayan değil, bu aşkın diyalektiğini çözmeye çalışan bir koca değerdi Âşık Veysel"

Ben giderim adım kalır

Dostlar beni hatırlasın.

Düğün olur bayram gelir