ÖZEL ÇAĞ FEN VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARSUS’TAYDI

Özel Çağ Fen ve Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri 31 Mart 2017 tarihinde Tarsus’a tarihi ve kültürel bir gezi yaptılar. Antik çağın büyük metropolleri arasında yer alan Tarsus, doğal ve kültürel pek çok zenginliğe sahip. Çağ’lı öğrenciler de tarih boyunca bu güzel coğrafyadaki medeniyetlerin ve kültürlerin izlerini görmek için yola çıktılar.

Öğrencilerimizin ilk durağı, Ramazanoğulları Beyliği döneminde yaptırılmış her dönemde hareketli ticari hayatı olan ve yolların kesişme noktasında bulunan Tarsus’ta, Ulu Cami’nin hemen yanı başında, cami ile aynı dönemlere tarihlenen Kırk Kaşık Bedesteni oldu. Bedesteni hayranlıkla gezen öğrenciler aynı zamanda yöresel hediyelik eşyalar da satın aldılar. Daha sonrasında Danyal Peygamberin türbesine giden öğrencilerimiz, dilekler dilediler ve dua ettiler.

Gezinin bir diğer durağı ise, Hristiyanlığın Batı Avrupa’ya yayılmasında büyük rol oynayan ve İncil’de "Müjdeleyici" olarak ismi geçen St. Paul’un evinin yeri olarak kabul edilen St. Paul Kuyusu oldu. Hıristiyanlar için önemli bir ruhani merkez olarak kabul edilin Saint Paul Kuyusu, ülkemizin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olarak gösterilen kültür varlıklarından birisi.

Öğrencilerimiz Saint Paul Kuyusu’nun ardından tarihi ve kültürel dokusuyla ilgi çeken Tarsus evlerini gezdiler. Gezinin bir başka durağı ise birbirine bağlı galerilerden oluşan sarkıt, dikit, sütun, damla taşları ve mağara incilerini görebildikleri Taşkuyu Mağarası oldu.

Tarsus’a gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken Çanakkale Savaşı’nın kahramanı Nusrat Mayın Gemisi’ni de gezen, gezerken de oldukça duygulanan öğrencilerimizin son durağı ise Okyay Helva’nın fabrikası oldu. Tahin ve helva yapımını dikkatle izleyen öğrencilerimiz aynı zamanda burada alışveriş imkanı da buldular.