ÖZEL ÇAĞ FEN VE ANADOLU LİSESİ 9. SINIF ÖĞRENCİLERİ TARSUS’ TAYDI

9.sınıf öğrencilerimizle, yıllar boyunca farklı inançlara hizmet eden tarih ve bilim merkezi olarak dünyanın ilgi odağı olan Tarsus’u gezmek ve tanımak amacıyla yola çıktık.

İlk durağımız, Ramazanoğulları Beyliği döneminde yapılan Kırkkaşık Bedesteni oldu. Zamanında aşevi olarak da kullanılan bedesteni büyük beğeni ile gezen öğrencilerimiz , daha sonra da Danyal Peygamberin türbesini ziyaret ederek dileklerini dileyip dua ettiler.

Hristiyanlar için büyük önem taşıyan St. Paul Kuyusu ve St. Paul Kilisesini de görme imkanı bulan öğrencilerimiz, tarihi ve kültürel yapısıyla ilgi uyandıran Tarsus evlerini de gezdiler.

Çanakkale Savaşı’nın gerçek kahramanlarından biri olan Nusrat Mayın gemisini gezen öğrencilerimiz , bir kez daha Çanakkale Ruhunu ve bizler için canlarını hiçe sayan şehitlerimizi anma fırsatı elde ettiler.

Gezimizin son durağı ise Coğrafya dersi kapsamında gidilen Taşkuyu Mağarasıydı. Sarkıt, dikit sütun damla ve mağara incilerini görme şansı yakalayan öğrencilerimiz geziden çok farklı kazanımlarla döndüler.