ÖZEL ÇAĞ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İSKEN’DEYDİ

Okulumuz Fen Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri 15.12.2015 tarihinde fizik ve kimya dersleri kapsamında ‘’çevre duyarlılığı, enerji dönüşümü ve elektrik enerjisinin gelişimi"ni yerinde görmek için İsken Sugözü Termik Santral’ine gittiler.

Kalıcı öğrenmenin en güzel yollarından biri olan " Bilgi’nin Yerinde Öğrenilmesi" düşüncesinden hareket eden öğretmen ve öğrencilerimiz İsken’de, eğitim semineri salonunda yetkililerle birlikte ‘İsken Tanıtım Filmi’ni izlediler. Tanıtımın ardından verilen brifingde "santralin çalışma biçimi, çalışan mühendis - teknik eleman sayısı ve branşları, enerji üretimi için linyit kömürünü ithal ettiğimiz ülkeler, bu kömürün saha içine taşınma aşamaları enerji üretimi sırasında çevreye zarar verilmeden atık ürünlerin geri dönüşümleri, baca gazının Avrupa Birliği emisyonları standartlarında olması ve bu sayede denizin, havanın ve toprağın kirletilmemesi gibi pek çok konuda bilgi verdiler.

Brifingden sonra sahayı gezen ve öğle yemeği molası veren öğrencilerimiz öğleden sonra eğitim semineri salonunda yetkililere Sugözü Termik Santrali ile ilgili sorularını sordular. Ekonomik ve sosyal hayatın temel girdisi olan elektrik enerjisini, sahip olduğu yüksek yakma teknolojisi ve gelişmiş çevre koruma sistemlerini kullanarak çevreyle uyumlu bir şekilde üreterek ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olan İSKEN çalışanlarına bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.